Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Δεν αναγνωρίσαμε ποτέ το ''τέρας'' μέσα μας ..








Κάποιες μέρες τωρα στο Δήμο Γόρτυνας ομάδα του ΕΠΑΜ του Καζάκη με ένα βανάκι με μεγάφωνα καλούσε τον κόσμο να αντιδράσει σε επικείμενο εποικισμό από αλλοδαπούς της ISIS και άλλα κακοποιά στοιχεία κατά την γνώμη τους , που θέλει ο Δήμος να φέρει εδώ στη Μεσσαρά σε hot spot .

Ήταν και μια άλλη ομάδα ακροδεξιών -αλλά και κάποιοι άνθρωποι παρασυρόμενοι από τον φόβο και το δηλητήριο που έσπερναν τα μεγάφωνα τόσες μέρες για επικειμενο εποικισμό και εξισλαμισμό μας...
Το απόγευμα μαζεύτηκαν στο Δήμο με σκοπό να πιέσουν και να απειλήσουν τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο και να μεταδώσουν την ξενοφοβία τους στους ανθρώπους της Μεσσαρας .
Σημαία έχουν την ξενοφοβία ,τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία .
Σε καμία περίπτωση αυτός ο ιός της μισαλλοδοξίας δεν μπορεί να μεταδοθεί στους κατοίκους της Μεσσαρας που είναι ήδη εμβολιασμένοι κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας - καθώς έχουν υπάρξει πολλοί από αυτούς μετανάστες ,Μικρασιάτες η εργάτες στην Γερμανία και αλλού .
Και σε καμία περίπτωση αυτές οι απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου , (συλλόγους πολιτιστικούς ,Καθηγητών , ελπίζω και την εκκλησία και άλλους φορείς ),που συνυπάρχουν αρμονικά τόσα χρόνια με πλήθος Αλβανών ,Βουλγάρων και άλλων εθνικοτήτων ανθρώπους χωρίς να απολέσει την ταυτότητα και την ανθρωπιά του .
Άλλωστε η ταυτότητα μας δεν απειλείτε από τους ξένους τους κατατρεγμένους άλλα απειλείτε από εμάς τους ίδιους αν αφεθούμε σε αυτά τα ρατσιστικά παραληρήματα καθώς το βασικό χαρακτηριστικό της ταυτότητας του Μεσσαρίτη ,του Κρητικού γενικότερα είναι η ανθρωπιά του η φιλοξενία και η συμπόνια …

....................................................................................................

Δεν αναγνωρίσαμε ποτέ το ''τέρας'' μέσα μας .. 
Το συνηθίσαμε- μας άρεσε- και γίναμε κτήμα του .
Μας βόλεψε - καταδικάζοντας τους άλλους ,τους διαφορετικούς στο χρώμα ,την θρησκεία ,τον πολιτισμό -κι αυτό έγινε άλλοθι μας ..
Τώρα γίναμε κάπηλοι σε μια θρησκεία και μια πατρίδα που μέχρι χθες δεν είχε κανένα ειδικό βάρος εντός μας ..
Τώρα ανακάλυψες μίζερε ,ξενοφοβικέ φασιστάκο ότι ειναι ισχυρά σύμβολα ..
Άλλοθι για την προσωπική σου ανεπάρκεια ...
Τώρα ας πορευτούμε -τέρατα- σε ένα κόσμο τεράτων ...
ΥΓ ..Αυτη η ιστορία εχει και ενα καλό... .Ξεχωρίζει την ηρα απο το σταρι ....Μπαίνει μια διαχωριστική γραμμή που οσο και να θέλαμε ως τωρα να την παραβλέπουμε τωρα γινεται ξεκάθαρη ..

ηρακλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: