Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Του μνημονίου το ανάγνωσμα...



Μνημόνιο ..
Όρος του μνημονίου ..
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με δημοσιονομικό ενδιαφέρον..
Τι λέει ..Ακούστε και διαβάστε προσεκτικά .. 

Σύμφωνα με τους εθνικούς στόχους της πολιτικής ,ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά [νερό φυσικό αέριο ,ηλεκτρική ενεργεία ]και στις υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον ,ΥΠΟ την προϋπόθεση ότι ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ με τη συνθήκη της ΕΕ [ευρωπαϊκής ένωσης ] και το κατάλληλο παράγωγο δίκαιο //..

Αν δε συμμορφωθείτε με τις επιταγές των Τροiκανών των Ευρωπαίων και των ντόπιων δοσίλογων δε θα έχετε πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά που είναι -η ήταν -μέχρι τώρα δικά μας [τώρα θα τα πάρουν ξένοι ..ξεπουλιούνται έτσι κι αλλιώς ] και τα ακριβοπληρώνουμε από την άλλη / ..

Το βασικότερο βέβαια είναι το θέμα της ‘’ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ’’ που γεννάτε και περιέχει αυτός ο Ορος του νέου Μνημονίου ..
Τα συμπεράσματα δικά σας ....



Δείτε το νέο μνημόνιο που θα ψηφίσει η Βουλή τις επόμενες μέρες μεταφρασμένο ..


1] Ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας ,της δικιά μας δηλαδή .

2] Ξεπουλάει λιμάνια δρόμους ΤΡΑΙΝΟΟΣΕ κτλ μεταβιβάζει τα στοιχεία του ΠΑΙΠΕΔ 

3]Εξαλείφει τα νομικά εμπόδια για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων με νομοθετική ρύθμιση ..

4] πάνω από 3500 περιουσιακά στοιχεία μεταφέρονται στο ΤΑΙΠΕΔ για αποτίμηση και ξεπούλημα εκτός από κάποια προεπιλεγμένα που βγαίνουν έμμεσα στο σφυρί ..

5] Μετά τις ιδιωτικοποιήσεις όλες οι διατάξεις του νόμου θα ευθυγραμμιστούν στο ιδιωτικό δίκαιο 

6] φορολογική μεταρρύθμιση ..δε θα αναφερθώ τις ξέρετε η μάλλον θα τις νιώσουμε όλοι ..

7] καταργεί τον ως τώρα κανόνα και όλες οι φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών αλλά και παλαιότερες θα ξανά ελέγχουν.

8] Αυστηρή αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και κλείσιμο υπηρεσιών και απολύσεις .. 

9] Πρόγραμμα κινητικότητας αλλά και διαχείριση ανθρωπίνων πόρων ..Τι σημαίνει ;;Περιορισμό των προσλήψεων αλλά και πάνω από 150 000 χιλιάδες απολύσεις και βλέπουμε ..Ξεκινούν άμεσα με 25 000 απολύσεις.. 

10 ] Aυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης αλλά μάλλον το έχετε εμπεδώσει ότι θα πάρουμε σύνταξη [αν πάρουμε ]όσοι ζουν μετά τα 80οντα τους χρόνια ..Μην στεναχωριέστε ..η καλή η έξαλλη ζωή αρχίζει μετά τα ογδόντα !! 

11] Η Δοτή κυβέρνηση συνεχίζει να κόβει χρήματα από την περίθαλψη με σκοπό να πάει η χρηματοδότηση κάτω από 6 τοις εκατό του ΑΕΠ ..Προς θεού μην αρρωστήσετε γιατί πάτε με μπαντι τζαμπινγκ στο παράδεισο !! Επίσης ξεχάστε τα φάρμακα ..Κόβονται οι χρηματοδοτήσεις ..Τώρα γιατρειά μονο με μαντζούνια γιατροσόφια και με τους ΜΑΓΟΥΣ της φυλής //

12] Μέχρι τέλος του 2013 δε θα έχουμε ούτε γιατρούς ..Κόβονται το 20 τοις εκατό οι γιατροί από τα Νοσοκομεία ..Με αρχή από τέλος του 12 με ελάττωση κατά 19 τα εκατό //

13] Διασφαλίζει στην ΤΡΟΙΚΑ ότι οι επιχειρήσεις που έχουν προβλήματα θα κλείσουν και τα περιουσιακά τους στοιχεία θα είναι εύκολη λεία στους δανειστές στις τράπεζες δηλαδή !! Μπράβο κι εις ανωτέρα !!

14] Ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αλλά κι άλλων φορέων απελευθέρωση της ενέργειας και ενεργοποίηση των φαστ τρακ διαδικασιών για επέλαση των ΒΑΠΕ .. 

15] Περικοπές στους μισθούς ξεκινώντας από τωρα ως το 2016 ..Δηλαδή κάθε χρόνο θα πετσοκόβουν τους μισθούς με σκοπό το 2016 να δουλεύετε τσάμπα !! Ο τζαμπας ζει και είναι κυβερνήτης της χώρας με άλλος δυο τζαμπατζήδες .. !!

16 ] Περικοπές των συντάξεων -πανω από 1 δις ευρώ ως το 2016 που σημαίνει την κάτσατε τη βάρκα εσείς που παίρνεται σύνταξη ..Αυξάνονται τα όρια συνταξιοδότησης κόβονται επικουρικές δώρα κτλ ..περικοπές στο ΕΦΑΠΞ αν το δίνουν και καθόλου βέβαια !! 

17 ]Περικοπές στην εκπαίδευση [τώρα είναι 2,5 τοις εκατό περίπου ] άραγε πόσο θα το πάνε ;; 
18] Περικοπές από την τοπική αυτοδιοίκηση [έτσι κι αλλιώς πάνε για κλείσιμο οι Δήμοι ας τους κλείσουν να τελειώνουμε ..Το σχέδιο Καλλικράτης αυτόν το σκοπό εξυπηρέτησε έξαλλου όπως και το ξεπούλημα γενικότερα των πόρων στους ξένους ‘’επενδυτές ‘’κατακτητές . Οι Δήμαρχοι απλά κι άκριτα το μόνο που είδαν στις συνενώσεις του Καλλικράτη [ διαίρει και βασίλευε ] ήταν η Καρέκλα κι όχι το σχέδιο ξεπουλήματος …. 

19 ] Σταματώ εδώ για να μη σας χαλάσω τη μέρα σας κι άλλο … Τα εργασιακά θα τα νιώσετε έξαλλου[όπως και τα παραπάνω ] και δεν έχω σκοπό να σας τα αναλύσω περαιτέρω .. ..Καλή μας χώνεψη !!!  


 http://www.cretapress.gr/apopseis/618-tou-mnimoniou-to-anagnosma
ηρακλης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τί να χωνέψουμε ρε Ηρακλή;
ρίτσα ηλιού