Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Διαχειριζόμενοι η Διαχειριστές ;;


Εχω την αίσθηση ότι οι σκέψεις κι απόψεις μας έχουν πάψει πια να υφίστανται λόγο ότι μάλλον μας γαλούχησαν σε μια άλλη πιο κατασκευασμένη αντίληψη της πραγματικότητας μας ,κι όχι την ελεύθερη ανάλυση της χωρίς δεσμεύσεις η παρωπίδες
 δογματικές .Συν ότι οι παρωπίδες έγιναν ειδίκευση ,άλλαξαν χαρακτήρα και λογική .


Σκοπός τους είναι ο ΄΄αποσπασματισμός’’κι όχι η συνολικότατα επειδή συμφέρει το σύστημα κι αυτούς που το υπηρετούν .Θα ήθελα να δώσω μια άλλη διάσταση στο θέμα όχι σαν απολογισμό αλλά σαν κάτι ουσιώδες στην αναζήτηση μιας άλλης προοπτικής .
Καλούμαστε να επιλέξουμε χωρίς δεσμεύσεις η παρωπίδες δογματικές για την ίδια μας τη ζωή αλλά και των παιδιών μας .
Όμως απ την άλλη τίθεται ένα ουσιώδες ερώτημα .Συμμέτοχοι η απόντες ; Η πιο απλά… θύματα ; Διαχειριζόμενοι η Διαχειριστές ;; 

Δεν είναι το δίλημμα της ψήφου το ουσιαστικότερο ίσως αλλά η ανάγκη που έχει τεθεί εκ των πραγμάτων από την ίδια τη ζωή αλλά και την πολιτική της φιλοσοφία .Με τον ένα η τον άλλο τρόπο ποτέ δε διεκδικήσαμε συλλογικά και πραγματιστικά την συμμετοχή μας ,την καθημερινή μας κοινωνία με αυτό που λέγεται σχέση Κράτους πολίτη .

Εννοώ τον ενεργητικό ρόλο , συμμετοχικά στη διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας απαγκιστρωμένης από το την ατομικιστική λογική του εγώ του βολέματος του δε βαριέσαι ,εγώ θα σώσω τον κόσμο κτλ ..
Ναι ΕΣΥ θα σώσεις το κόσμο ,δική σου ευθύνη είναι να αγωνιστείς και να διαμορφώσεις ναι νέα πραγματικότητα με νέα δεδομένα ζωής ,αν θες αύριο οι όποια επιλογή να μη γίνει νέος σταυρός μαρτυρίου .

Η πραγματικότητα διαμορφώνεται αν δεν είσαι παθητικός δέκτης , αν η κοινωνία ζωής μεταλαμπαδεύεται στον διπλανό σου, στο φίλο σου, στην κοινότητα και την κοινωνία που ζεις , κι έτσι , δεν θα έχεις ανάγκη τα ‘’δόγματα κάθε τύπου’’ που ανάγονται οι οποίες θεωρίες τους σε θέσφατες για να σε διαμορφώσουν .

Θα διαμορφώνεις εσύ την πραγματική ζωή στα μέτρα σου κι όχι τα κακέκτυπα της … Εν κατακλείδι αν συμβεί αυτό δεν θα έχεις ανάγκη σωτήρες για να σε σώσουν ... Θα αυτοδιαχειρίζεσαι σε μικρές κοινωνίες -κοινότητες ανθρώπων ..
Επιβάλλεται να περάσουν άμεσα οι εταιρίες στα χέρια των εργαζομένων , κοινωνικοποίηση του παραγόμενου πλούτου κι όχι σε μισθούς πείνας κι εξαθλίωσης. Κοινωνικοποίηση των τραπεζών σε ενα αλλο μοντέλο διαπραγμάτευσης. Δε θέλουμε και δε μιλώ για κρατισμό για να το ξεκαθαρίζω .

Μιλώ για κοινωνικοποιήσεις των μεγάλων τραστ που παράγουν υπερκέρδη και τα καρπώνονται μια μερίδα αρπακτικών .Μιλώ για νέες θέσεις εργασίας [συμμέτοχοι οι εργαζόμενοι ] τη στιγμή που τα υπερκέρδη καλύπτουν τους εργαζόμενους .

Λευτεριά στα εργοστάσια και στους χώρους εργασίας για μια άλλη ζωή ...... Ας μην κοροϊδευόμαστε πια .Για ποια δημοκρατία μιλάμε για ποιες αλήθειες για ποια ζωή ;;

 Όλα εκποιήθηκαν κι εκποιούνται στο βωβό του συμφέροντος κάποιων . Aς βγάλουμε τις Προβιές των ΠΡΟΒΑΤΩΝ κι ας αποφασίσουμε τι θέλουμε να είμαστε ..

Αν επιβάλλεται να να γίνουμε Λύκοι για να προασπίσουμε τις ζωές μας απέναντι σε ένα σύστημα που μας κατασπαράζει καθημερινά ας γίνουμε …ας πάρουμε το ρίσκο , αν αυτό επιβάλλεται από τις καταστάσεις.... ... ..

ηρακλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: