Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Παραμύθι για μεγάλα παιδιά .. Η Δημοκρατία των Μέσων, μιας άλλης εποχής ....

  1.  Κάποτε ο Αγριόμητσος της τότε εποχής , αυτός o αναρχοάπλυτος επαναστάτης ( σας έχω μιλήσει σε άλλο κείμενο για τον Αγριόμητσο (.http://www.candianews.gr/2015/08/01/o-agriomitsos-ke-ta-politika-dromena-tis-tote-epochis/) πήγαινε σε κάποιον ρέμπελο αριστερό που ασχολιόταν με κάτι παράξενα για την εποχή κατασκευάσματα και κουβέντιαζαν για τον ιστορικό υλισμό ,την δικτατορία του προλεταριάτου και καμπόσα τέτοια ασαφή , πριν ανακαλυφθούν τα Μείκ απ , την λιποαναρρόφηση , τα ντελίβερι , τους injection κινητήρες , και τα μασαζοκαλτσόν..
  2. Πολύ πριν ο Μαρξ και ο Έγκελς ,βάλουν τα θεμέλια του ιστορικού υλισμού ...Από εκεί εμπνεόμενοι μετέπειτα με τον διαλεκτικό υλισμό , έμελλε να αποτελέσει κύριο θεωρητικό και φιλοσοφικό εργαλείο για τα περισσότερα κινήματα, κόμματα , αλλά και την πάλη των τάξεων ...
  3. Έπαιζε το λοιπόν ο τυπάς κάτι παράξενες μουσικές με ντενεκέδες της τότε εποχής , έβγαζε και τα άπλυτα των προεστών στη φόρα ..Τότε το λοιπόν ,κάλεσαν οι προεστοί κάποιον πανούργο τύπο με μούρη κεμπάπ ,ξινισμένο σαν μπαγιάτικο κομμάτι μορταδέλας και ένα παράξενο περουκίνι αντί για μαλλιά .Τον Αυνάν..
  4. Κάλεσαν και κάποιους άλλους τυπάδες σε κάποιο όχι ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά ρουφιανοσταθμό της εποχής εκείνης -δυο ξινομούρηδες τύπους ,δυο αδέλφια - τον Γάρδο και τον Συλλυ ,κατι Μπορδάρους ,και κάποιον που του έμεινε το όνομα από τα αργύρια του Ιούδα ..
  5. Από το πρωί ως το βράδυ προπαγάνδιζαν τις θέσεις των προεστών ,τι καλοί και σωστοί είναι και πόσο αγωνίζονται και χύνουν μαύρο δάκρυ για τα δικαιώματα του λαού ..Και πολλά άλλα φαιδρά … ( έχει νόημα να αναρωτηθεί κάποιος αν θα ρωτήσουν ποτέ για τον νόμο των «13 ημερών» με τον οποίο αποφυλάκισε οικονομικούς εγκληματίες ,ή για τους εμπόρους ναρκωτικών στους οποίους έδωσε χάρη, ή τον Βενιζέλο για όσα νομικά επιτεύγματα δημιούργησε για να ακυρώσει δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί ενάντια στη διαπλοκή αλλά και πάμπολλα τέτοιο …)…. Ούτε για τις πάμπολλες λίστες κουβέντα ...
  6. Αυτά και αυτά άκουγαν κάτι τυπάδες που την είχαν κάνει με ελαφριά από άσυλο ανιάτων ηλίθιων ,που νόμιζαν ότι είναι Άρια φυλή , με τρέλες ικανότητες στη τέχνη της ‘’δημοκρατίας ‘’ και της πειθούς ,με στειλιάρια ,τσεκούρια, σιδερογροθιές κι ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε ,προπαγάνδιζαν και έσπερναν τον τρόμο στους φιλήσυχους κατοίκους αυτής της μακρινής χώρας .. ..
  7. Αλλά δε θα ασχοληθούμε τώρα με ένα μάτσο χαμένους ….
  8. Ο τυπάς , άλλη δουλειά δεν ήξερε εξού και το όνομα του .. !!
  9. Ο Τυπάς -το κεμπάπ δηλαδή, χαλούσε συνεχώς τα κατασκευάσματα του ρέμπελου και με ραδιουργίες προσπαθούσε να σταματήσει να ακούγεται η φωνή του και αυτά που έλεγε εναντίον των προεστών για τα σκάνδαλα της τότε εποχής ....
  10. Πλήρωναν ακριβά τα ρεμάλια τους Γάρδους ,τους Μπορδάρους και τους Αργύρηδες της τότε εποχής για να περνούν τη γραμμή των προεστών και να αποπλανούν –παραπλανούν τον κόσμο …. Καλούσαν και κάποιον τύπο τον Βγοτζήρη που ήταν ειδικός επί παντός επιστητού …Τέτοια μόρφωση ,τέτοιο μπρίο ,τόσες περισπούδαστες αναλύσεις βρε παιδί μου είχαμε να την ακούσουμε και να δούμε από τον καιρό που το Πατσόκ της τότε εποχής ήταν στην εξουσία και έδενα τους σκύλους με τα λουκάνικα ..!!! Τι να πω ..Αντε κ Βγονζήρη !! Και πορδυπουργός στις υπηρεσίες του 4 ράιχ με υπουργούς ρεμάλια, σαν τον Τζιμερίδη τον Ρα -Φαήλο την Βουλτεψιάδα και κάμποσους ακόμα Παπασταυρους ..…
  11. Mάζεψαν υπογραφές από άλλα ρεμάλια της εποχής,(τυπάδες ποντικομούρηδες, κλέφτες απατεώνες και ρουφιάνους ) για να λιντσάρουν όσους είχαν άλλο χρώμα , μαλλιά, μάτια και άλλο φέρσιμο..
  12. Θεωρούσαν ότι τους χαλούσαν τα χρηστά ήθη και έθιμα οι ξενομπάτες και αποφάσισαν να τους απελάσουν μετά από ένα τρελό μπουγιουρντί και κάποια γαμησάκια για ενθύμιο …
  13. Έφτιαξαν και κάτι κλειστού τύπου φυλακές και πήγαιναν όσοι ήθελαν να βγάλουν το μίσος και τον ρατσισμό τους ( καταπιεσμένα ένστικτα κατά Αντλερ ) και γύριζαν ήσυχοι ότι επιτέλεσαν το καθήκον τους , στη θέρμη της φασιστικής τους εστίας ..
  14. Και στην πρωινή ζώνη να ηχούν τα μεγάφωνα με τα εμβατήρια και την τρομολαγνεία -για ότι ήταν διαφορετικό από ε-κείνου ..
  15. Υπέροχες εποχές ρε παιδιά !!
  16. Τα κείμενα τους εκείνη την εποχή τα έγραφε ένας παράξενος τυπάς ,ανάπηρος, μισαλλόδοξος και φασίστας ο Σόιμπλε-μαν , που ήθελε ντε και καλά να επιβάλλει την νέα τάξη πραγμάτων ,εμπνεόμενος από τη δημοκρατία της Βαϊμάρης ,τον Αγών μου ενός παρανοϊκού παπ@ρα και από εκεί εμπνεόμενος έγραψε πολύ αργότερα το 1984 ο Όργουελ. .. Ήθελε να επιβάλλει την νέα τάξη πραγμάτων με το στανιό …Τα έστελνε στα κεντρικά τα γραφόμενα του και από κει τα μοίραζε στις επαρχίες και στους σταθμούς καποιος Πρετεντερίδιος και που εμφανισιακά φαινόταν σαν ασβάχι κάπρου, με γυαλιά πατομπούκαλα και που τα έπιανε χοντρά ο κεφτές από το τέταρτο Ράιχ , μαζί με κάμποσους συνδαιτυμόνες του ,αλλά και τον σταθμό που ασκούσε την τέχνη της προπαγάνδας .
  17. Μιλούσαν λοιπόν ,τι μιλούσαν …Ξερνούσαν μίσος και μισαλλοδοξία ,χολή και πικρό φαρμάκι για τους καημένους τους ρέμπελους ,τους αναρχικούς και αναρχοαυτόνομους ,τους μετανάστες και τους πρόσφυγες της τότε εποχής αλλά και προπαγάνδιζαν το να φέρουν στην εξουσία ένα λαμπρό νέο τον γιο του Δρακουμέλ από τα καρπάθια Όρη τον αδελφό της Ντορίτος της τότε εποχής ..
  18. Ήταν φαινομενικά έξυπνος σαν μπαρμπούνι χωρίς μουστάκια μα και η κορμοστασιά του νέου ήταν τέτοια λες και είχε καταπιεί μπαστούνι του γκολφ και δεν ίσιωνε με τίποτα .. Ούτε και να κάτσει μπορούσε ..Του είχε βγει ένα μέρος του μπαστουνιού από πίσω ..Σε αυτό βοήθησε βεβαία και κάποιος Χρήστος που ήταν φορέας κάποιων μιζών από την Μερκελία εκείνης της εποχής ,στο πουγκί των προεστών της Ντοριτος και του λαμπρού νέου της εποχής εκείνης .. Εξού και το όνομα που του έμεινε μετέπειτα ..Χρήστο-φοράκος ..
  19. Οι αγαπημένοι κατά τα άλλα ταμπουρατζήδες ,οι Γαρδοι και οι Συλλοι , είχαν όραμα και στόχο να γίνουν και να μοιάσουν σε ένα άλλο όμοιο τους ,σε μια μακρινή χώρα τον Γκέμπελ-ερ ,και για τούτο είχαν κρεμάσει μια αφίσα με καραβόπανο στο σταθμό της προπαγάνδας τους ..
  20. Ετσι μια μέρα τους πέτυχε ο Αγριόμητσος ,αυτός ο φοβερός Χαίνης ,πάνω σε ένα πικ νικ που έκαναν (πληρωμένο από τη Ζήμενς μαζί με πάμπολλα άλλα πληρωμένα ) όλους μαζί και τους στρίμωξε στο στάβλο μαζί με ένα μουλάρι δυο τρεις κατσίκες και ένα σκύλο ίδιος ο Ρανταπλάν ..
  21. Το τι παίχτηκε εντός του στάβλου, ένας θεός το ξέρει ..
  22. Πάντως το περουκίνι της τότε εποχής το Κεμπάπ ,και οι λοιποί αβανταδόροι του ραδιοσταθμού έγιναν μαζί με άλλες τρελές ,ευνούχοι στο παλάτι της Ντορίτος ..
  23. Της ρουφιάνας που κάρφωνε όλους τους χωριανούς στο τμήμα της τότε εποχής..Και ζήσανε όλοι καλά , το Κεμπάμπ , ο Αυνάν ,και οι κολαούζοι καλύτερα ..
  24. Ηθικό δίδαγμα της τότε εποχής ;;
  25. Όποιος δεν κάθεται καλά τον... γαργαλάει ο κώλος του ..Και της σημερινής , δίδαγμα ..τη μ@λ@.ία πολλοί αγάπησαν ..
  26. Τον μαλάκα ουδείς ..
  27. ΥΓ… Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα είναι εντελώς μα εντελώς συμπτωματική ( που λέγανε και στις παλιές ταινίες )..
  28. Σήμερα η Δημοσιογραφία διαγραφει μια λαμπρή πορεία ,με ευαίσθητους και άτεγκτους δημοσιογραφους σε ζητήματα διαφθοράς και άλλων τέτοιων δαιμονίων που γινόταν όπως περιγράφουμε σε μια άλλη εποχή ...
  29. Έξαλλου , η εποχή που αναφέρετε είναι πολύ πριν ανακαλύψουν ‘‘την τέχνη της Δημοκρατίας’’ και τα όποια παράγωγα της …Ηρακλης .. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: