Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ




Αγωνιζομαι άρα υπάρχω ..Με .συνειδητότητα και ωριμότητα τέτοια- που οι κοινωνίες να αυτοοργανωθούν για την επιβίωση τους ..
Πόσες γενεές ανθρώπων θα χρειαστεί να θυσιαστούν στο βωμό αυτής της αδιαλλαξίας πριν φτάσουμε στη συνειδητότητα των αταξικών κοινωνιών, περνώντας μέσα από την ταξική συνείδηση (που δυστυχώς ούτε αυτή δεν υπάρχει σήμερα σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του πληθυσμού);
Αλλά μέχρι τότε έχουμε απέναντι μας την αμείλικτη καθημερινότητα του ανθρώπου. Μια καθημερινότητα εφιάλτη.
Η μόνη ριζική λύση είναι να εδραιωθεί ένας τρόπος ζωής, που θα καταστήσει το υπάρχον σύστημα έκπτωτο..Πραγματικά ΕΚΠΤΩΤΟ όμως ..
Σήμερα επιβάλλονται θέσεις και πράξεις αντίστασης - πολιτικής και κοινωνικής ανυπάκουης , με συλλογικότητες σε όλα τα επίπεδα ..Πράξεις χρειαζόμαστε κι όχι λόγια αναλύσεις και ανθρωποφαγίες ....
Δηλαδή ένας αντικαταναλωτικός τρόπος ζωής.αλλαγή νοοτροπίας και τρόπου ζωής, με έμφαση στην ικανοποίηση των αναγκών και όχι την ικανοποίηση των καταναλωτών..
Αυτό που όλοι οι πολιτικοκοινωνικοί σχηματισμοί διαπραγματεύονται είναι το μοντέλο που μέσα του προσαρμόζουν τον παράγοντα άνθρωπο - του ασκούν έλεγχο -εξουσία - χρησιμοποιείτε για χάρη του συστήματος σαν αριθμός ,σαν μονάδα , σαν μηχάνημα παράγωγης πλούτου -κι όχι σαν οντότητα –μοναδική και ξεχωριστή - με τις όποιες ιδιαιτερότητες και διαφορετικότητες μπορεί να έχει.
Η ζωή είναι μια απέραντη περιπέτεια .
Η επινόηση ενός παιγνιδιού που ο ρόλος μας είναι η συμμετοχή σε αυτό κι όχι απλά η επιβίωση .
Αυτό που απουσιάζει απ τη ζωή μας είναι η έλλειψη αυθεντικής εμπειρίας .
Απουσιάζει η παράγωγη πολιτισμού ,σκέψης , νέων ιδεών .
Αυτό που παίζει κυρίαρχο ρόλο είναι πλαστό -ψεύτικα τυποποιημένο .
Επιβάλλεται να αποκτήσουμε Όραμα και στόχο για μια κοινωνία των συλλογικών ανθρώπων που θα μεταλαμβάνει την ίδια τη ζωή σε πραγματικό χρόνο αν θέλουμε να ζήσουμε κάποτε λεύτεροι ..
ηρακλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: