Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Μεταφυσικό ΕΝΦΙΑ με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γόρτυνας.




Προχθές 5-11-2014 Οι Ενεργοί πολίτες Γόρτυνας παραβρέθηκαν στο συμβούλιο του δήμου Γόρτυνας παρεμβατικά .

Τα θέματα συζήτησης που είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα 4-5 τελευταία στην ημερήσια διάταξη που είχαν να κάνουν με την ‘’Κοινωνική τακτική και πολιτική ‘’του Δήμου Γόρτυνας .
Από αυτά τα θέματα που είχαν να κάνουν με την φορολόγηση (δύο), το πρώτο των ..νεκρών .
Nαι καλά διαβάσατε… ΕΝΦΙΑ σε κεκοιμημένους !!!!!!!!!!
Επιβάλλουν τέλη στα κοιμητήρια και στους νεκρούς που φιλοξενούνται στα σπλάχνα της μάνας γης για υπηρεσίες που δεν προσφέρει ο Δήμος όπως αυτόν της καθαριότητας των μνημείων αλλά και την ταφή -εκταφή που την κάνουν μέχρι τώρα τα συγγενικά πρόσωπα των νεκρών ..
[Μέχρι τώρα πλήρωνες 1000 ευρώ για τον τάφο και διακόσια πενήντα ευρώ για λοιπές υπηρεσίες .....που δεν προσφερόταν τελικά].
Τώρα με την φορολόγηση των νεκρών, ευελπιστούν να βγάλουν εμάς τους ζωντανούς απ’ την κρίση ..
Ένας άλλος φόρος που ψηφίστηκε από τους περισσότερους συμβούλους όπως και ο πρώτος είναι αυτός της φορολόγησης στα μαγαζιά του Δήμου [Καφενεία μπακάλικα ]κτλ ως τέλη παρεπιδημούντων: 0,5 % επί των συνόλου των εισπράξεων [και ας μην είναι όλος ο Δήμος τουριστικός και ας μην είναι ο φόρος υποχρεωτικός].
Και όλοι αυτοί οι επιπλέον φόροι γιατί άραγε λέτε ;;
Μα ..για να μπορέσει ο Δήμος να γίνει βιώσιμος και να κάνει Κοινωνική Πολιτική που τόσα χρόνια δεν έκανε.- Προφανώς φταίνε οι κεκοιμημένοι που φοροδιέφευγαν και οι εναπομείναντες ζωντανοί αυτού του δύσμοιρου Δήμου . .
Είναι ακριβώς οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της συγκυβέρνησης -ότι τώρα που σας γδύσαμε υπάρχει η υπόσχεση ότι κάποτε θα σας ξαναδώσουμε ρούχα να φορέσετε από αυτά που σας πήραμε .
Τόσα χρόνια κύριοι του Δήμου πείτε μας ,ποια κοινωνική πολιτική εφάρμοσε ο Δήμος για τους ανθρώπους που στερούντο περίθαλψης ,που στερούντο το ρεύμα και ζουν στο σκοτάδι και την απόλυτη ανέχεια ;;
Ούτε καν ξέρετε πόσοι είναι ..
Πόσα παιδιά πηγαίνουν νηστικά στο σχολειό και πέφτουν το βράδυ για ύπνο χωρίς θέρμανση και ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι τους .
Πόσοι γέροντες ανήμποροι να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες τους και πόσοι άνθρωποι στα πρόθυρα της απόλυτης απελπισίας από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αυτών που μας κυβερνούν ..
Τίποτα Κύριοι ..
Απλά είναι βολικό κι εύκολο να υιοθετείτε πρακτικές σαν αυτές των δυναστών μας που έχουν εξαθλιώσει ένα ολόκληρο λαό με το πρόσχημα της βιωσιμότητας εκείνοι του κράτους κι εσείς του Δήμου ...
Όσο για τις παρεμβάσεις που γίνονται από τους ενεργούς πολίτες αυτού του δύσμοιρου Δήμου σε όλα αυτά που εφαρμόζετε και δημιουργούν εκνευρισμό στον πρόεδρο του συμβουλίου αλλά και σε άλλους παροικούντες στα έδρανα ,να ξέρετε ότι θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας δυναμικά- μέχρι να μάθετε ότι η βιωσιμότητα ενός Δήμου γίνεται με διεκδικήσεις χρημάτων από αυτούς που μας καταδυναστεύουν και φτωχοποιούν τους Δήμους και τους πολίτες για να τους ελέγχουν , κι όχι από τον ήδη φτωχοποιημένο στα πρόθυρα της εξαθλίωσης πληθυσμό του Δήμου ..
Α.Η.
Ενεργοί πολίτες Δήμου Γόρτυνας .,

Δεν υπάρχουν σχόλια: