Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Ο Γκέμπελ κι οι οπαδοί του ..

Αφήσαμε να μας χαλκεύσουν με ρατσισμό και ξενοφοβία .

 Δυστυχώς φαινόμενα σαν αυτά που διαδραματίζονται καθημερινά - όπως τα Στρατόπεδα συγκέντρωσης -ο φράκτης του Έβρου που ετοιμάζουν, οι επιθέσεις στα στέκια των μεταναστών - και γενικά η προσπάθεια του πολιτικού συστήματος να φορτώσει τα περισσότερα δεινά που περνά η ελληνική κοινωνία -σήμερα στους μετανάστες - σε διαφορετικότητες αύριο - έρχονται να ενισχύσουν την αντίληψη που υπάρχει και σπρώχνει πολλούς ανθρώπους αδαείς να ενστερνίζονται ακροδεξιές αντιλήψεις -και που για κάποιους σήμερα έχει γίνει ημερησίας διάταξη στην ατζέντα τους που πουλάει ..
 Προεκλογικά - είναι βούτυρο στο ψωμί της άρρωστης αντίληψης που έχουν να τσουβαλιάζουν τις όποιες διαφορετικότητες κάτω από το μανδύα της κεκαλυμμένης σοβινιστικής ιδιαιτερότητας τους ...

Απλά σαν κοινωνίες καθημερινά τα βιώνουμε τα υιοθετούμε πολλές φορές άκριτα και σιωπούμε . Αυτό είναι μια μορφή φασισμού που καθημερινά συνδιαλεγόμαστε μαζί του . ..

Το να μη μιλάς για τον τραμπουκισμό και το φασισμό γενικότερα και να τον ανακαλύπτεις ξαφνικά σε μεμονωμένα περαστικά και να τον παραβλέπεις από αλλά είναι υποκρισία ..
 Δεν είναι ακραίος φασισμός και τραμπουκισμός τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που άρχισαν να λειτουργούν ;;
 Επιβάλλεται να σταματήσει αυτή η Γκεμπελική αντίληψη η χιτλερική Πρακτική με κάθε μέσο και τρόπο . Υπάρχει Τρόπος .
 Να κλειστούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι οπαδοί αυτής της αντίληψης να εμπεδώσουν από πρώτο χέρι τι εστί Νταχάου ,τι έτσι να είσαι οπαδός βασανισμού ανθρώπων τι εστί να μην έχεις αξιοπρέπεια .. Η βιωματική μάθηση είναι σαφώς ανώτερη της αφηγηματικής ...
 Το φασισμό και τη Γκεμπελική αντίληψη - την αναβίωση του την εξέθρεψε το πολιτικό σύστημα . Ένα πολιτικό σύστημα που έθρεψε στον κόρφο του το ρατσισμό την ξενοφοβία φτωχοποιήσε -εξαθλίωσε -ξεπούλησε κι έκανε δέσμια τη χώρα - οδήγησε στην οργή και την αγανάκτηση - έδωσε βήμα σε τέτοια φαινόμενα ανθρωποφαγίας ..

 Μιλάνε για σωτηρία της χώρας ποιοι ;

 Αυτοί που μας πρόδωσαν που μας ξεπούλησαν. Σήμερα το αυγό του φιδιού που έτρεφαν στον κόρφο τους ξεπούλιασε βγήκε από το αυγό έγινε μεγάλο φίδι και κατασπαράζει τα σπλάχνα της εναπομείνασας Δημοκρατίας .
 Όμως δεν είναι ο φασισμός μόνο της Χρυσής αυγής ..

 Είναι ο φασισμός του πολιτικού συστήματος γενικότερα που έδωσε χώρο σκόπιμα με την στάση και τις πράξεις του το να ανθίσουν τέτοια ΄΄ λουλούδια ΄΄ στο κήπο της πολιτικής παράνοιας τους ..
 Μια χαρά τους βόλεψε ..
 Η ακραίες φασιστικές αντιλήψεις κάνει το δικομματισμό να φοράει φωτοστέφανο - να είναι αγγελούδια μπροστά σε αυτό το φαινόμενο και να χρησιμοποίει τον εκφοβισμό σαν μέσο χειραγώγησης ..
Κι όχι μόνο αυτό ..
 Στο βιβλίο Γκρεμίζοντας το μύθο της Χρυσής Αυγής» που έγραψε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος »- ο τρίτος τη τάξει και ταμίας της χρυσής αυγής ο Χάρης Κουσουμβρής λεει ..

 «Ως ταμίας, είχα τη δυνατότητα να γνωρίζω ότι στο ταμείο δεν είχαμε ποτέ περισσότερα από 300-400 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά δεν συντηρείται οργάνωση. Ποιος την ενίσχυε, δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Ξέρω όμως ότι το προεκλογικό μας υλικό για τις ευρωεκλογές είχε έρθει με δελτίο αποστολής από τα γραφεία μεγάλου κόμματος...».
Σκιαγραφώντας με εντονότερα χρώματα αυτήν την εικόνα εξωτερικών συνεργασιών, ο συγγραφέας προσθέτει πως κάποτε ο «αρχηγός» τον είχε στείλει, με άλλους, να συνοδεύσουν σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ πολιτικό πρόσωπο που τον είχε καλέσει βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στο βιβλίο τονίζεται ακόμη: «Απ' ό, τι εμμέσως μας έδωσε να καταλάβουμε ο ίδιος ο διαβόητος ''αρχηγός'' της Χρυσής Αυγής, ''αρπαχτές'' γινόντουσαν από όλους τους κομματικούς χώρους καταπώς συνέφερε τα δύο μεγάλα κόμματα»……

 Σήμερα λοιπόν που καλούμαστε να επιλέξουμε ανάμεσα στην παρανοϊκή αντίληψη κάποιων που είδαμε τα αποτελέσματα τους και περιγράψαμε ένα μέρος παραπάνω - και σε μια άλλη ανθρώπινη που θα έχει σεβασμό πρωτίστως στον άνθρωπο ,για μια αρχή για πραγματική Δημοκρατία με τα όποια λάθη και παραλείψεις της -κι όχι το πτώμα της - άραγε τι από τα δυο θα επιλέξουμε ;; θα δείξουμε νομίζω σαν κοινωνία και σαν λαός -σε ποιο βαθμό μας έχει αγγίξει η διαφθορά τους και σε ποιο βάθος έχει φτάσει κι η δική μας αλλοτρίωση ....

 Ας ξεπεράσουμε τους όποιους φόβους και τα ψευτοδιλήμματα τους -κι ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούν οι καιροί μας ..
 Ηρακλης .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.