Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτη βαρβαρότητα- Εξόντωσαν μέσα σε λίγες μέρες περισσότερα από 100 σκυλιά, γάτες και άλλα ζωάκια στο Ασήμι...   

φολα - φουσκουλ
Περισσότερα από 100 σκυλάκια, γάτες και άλλα μικρά ζώα εξόντωσαν άγνωστοι μέσα σε λίγες ημέρες στην περιοχή του Ασημίου, στο δήμο Γόρτυνας, στο Ηράκλειο! Την απίστευτη βαρβαρότητα, που έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων, περιγράφει σε κείμενό του στο Candianews ο Ηρακλής Αντωνογιαννάκης.
Διαβάστε:
Πριν λίγες μέρες (17-20 Αύγουστου ), στο Ασήμι του Δήμου Γόρτυνας, κάποιο ασυνείδητοι υπάνθρωποι γέμισαν το χωριό και τα περίχωρα με δηλητηριασμένα δολώματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να χάσουν με φρικτό τρόπο την ζωή τους πάνω από 20 σκυλάκια οικόσιτα και περισσότερες από 40 γάτες εντός του οικισμού. Στα περίχωρα δε, όπως στο χώρο των σφαγείων, καθώς και στο κλειστό ημιτελές γυμναστήριο, που έχει γίνει χώρος απόθεσης απορριμμάτων, αλλά και σε άλλα μέρη, υπολογίζεται ότι θανατώθηκαν πάνω από 100 αδέσποτα σκυλάκια και άλλα τόσα ζώα, όπως σκαντζόχοιροι, πουλιά κ.α.

 φολα - φουσκουλ φολα - φουσκουλ 1
Η  Φουσκουλίτσα και η Ζιζέλ. Νεκρές και οι δύο από δολώματα.

Η Φουσκουλίτσα, η Ζιζέλ, ο Φρίξος και άλλα 100-150 ζωάκια σκοτώθηκαν με φόλες από απαίδευτους, απολίτιστους υπάνθρωπους και φασίστες, που θεωρούν τους εαυτούς τους κυρίαρχους των πάντων, νομίζοντας πως έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω σε κάθε έμψυχο ον.                                                                                                                                                                                              H παιδεία, ο πολιτισμός, και η δημοκρατία μιας κοινωνίας δεν φαίνονται μόνο στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων, που απαρτίζουν μια κοινωνία. Πολιτισμός και παιδεία είναι ο κατά κύριος λόγος που ο άνθρωπος αναπτύσσει μια σχέση με τα έμψυχα όντα, το περιβάλλον, κτλ. Πολιτισμός είναι η αγάπη και ο σεβασμός στο διαφορετικό (αλλά και στο διαφορετικό είδος), στο δικαίωμα στη ζωή και στο ανυπεράσπιστο. Είναι ο τρόπος συμπεριφοράς και πράξεων που υπερβαίνουν τον ερπετικό  εαυτό, τον ερπετικό εγκέφαλο του ανθρώπου, τον χώρο των άγριων ενστίκτων, και που μας καθιστούν σωστά λειτουργικούς σε όλα αυτά που καθορίζουν και την συνειδητότητά μας σε σχέση με το εαυτό μας, τους άλλους, αλλά και τον κόσμο ευρύτερα.
φολα- φριξος
O Φρίξος …
φολα 1
Νεκρά σκαντζοχοιράκια…

Από την μεριά μου, διενέργησα τα νόμιμα. Έκανα τοξικολογικές εξετάσεις στα δύο νεκρά οικόσιτα σκυλάκια μου και συνέλεξα δηλητηριασμένα δολώματα, που στάλθηκαν κι αυτά για ανάλυση στην Αθήνα, ενώ έκανα μήνυση κατά αγνώστων. Έπειτα, κάλεσα την Κρητική ομάδα σκύλων Ανίχνευσης δολωμάτων και τον Σπύρο Νυστικάκη με το καταπληκτικό σκυλί την Ντάικα, η οποία είναι εκπαιδευμένη να ανιχνεύει δηλητηριασμένα δολώματα και νεκρά ζώα.
Ο Σπύρος Νυστικάκης εν ώρα δράσης με την Ντάικα
Ο Σπύρος Νυστικάκης εν ώρα δράσης με την Ντάικα

Παρ΄ όλη την προσπάθεια για την εύρεση δολωμάτων, βρέθηκαν κάποια λίγα νεκρά σκυλιά και σκαντζόχοιροι.
φολα 2
Τα νεκρά ζώα έχουν εξαφανιστεί. Εκείνοι που έβαλαν τα δολώματα, περισυνέλεξαν και τα κουφάρια τους για να μην αφήσουν ίχνη και αποδείξεις των πράξεών τους. Ενώ στον χώρο των σφαγείων υπήρχαν πάνω από 40-50 αδέσποτοι σκύλοι, που τρέφονταν από εκεί, τώρα πλέον έχει αδειάσει παντελώς ο χώρος και δεν κυκλοφορεί κανένα ζωντανό ζώο. Το ίδιο συμβαίνει και στο κλειστό γυμναστήριο, όπως και αλλού. Αυτό σημαίνει ότι έγινε οργανωμένη εξόντωση -εκκαθάριση ζώων. Κανένας φορέας όπως ο Δήμος δεν έχει πάρει θέση, ούτε έχει ενδιαφερθεί.
φολα -γατα
Αλήθεια.. Ποιά είναι η θέση του Δήμου σε όλο αυτό το φρικιαστικό  έγκλημα και ποιά η πολιτική του για τα αδέσποτα ζώα; Ποιές υποδομές έχει κατά νου να δημιουργήσει, ώστε να εξαλείψει το φαινόμενο των μαζικών δηλητηριάσεων, αλλά και να εξασφαλίσει την προστασία αυτών των ζώων; O Δήμος βρίσκεται σε επιτροπεία, που σημαίνει ότι σύντομα θα δεχτεί έλεγχο για υποδομές, οι οποίες έπρεπε να έχουν ήδη γίνουν και δεν έγιναν.
Τέλος, ευχαριστώ τον Σπύρο Νυστικάκη με την Ντάικα, από την ομάδα ανίχνευσης δηλητηριασμένων δολωμάτων για την βοήθεια του, τον Γιώργο Ρινακάκη από τον κυνηγητικό σύλλογο Μοιρών, καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για την βοήθεια που προσέφεραν και προσφέρουν.
Αντωνογιαννάκης Ηρακλής, Ασήμι Ηρακλείου Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: