Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

προσφυγιά ..




  • Με αφορμή τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί τον τελευταιο καιρό με τους δυο χιλιάδες Ανθρώπους που θα κατακτήσουν το νησί ,θα μας Εξισλαμίσουν, και θα χασουμε αυτό που διαφυλάξαμε τόσα χρόνια σαν κόρη οφθαλμού. Να ειμαστε ενας λαός και μια κοινωνία ανθρώπων με υψηλό τα αίσθημα ευθύνης ,ανθρωπισμού και προσφοράς σε κάθε ανθρωπο .Αρκεί να πληρώνει ..
  • Οι άνθρωποι έρχονται από εμπόλεμες χώρες και αυτό τους χαρακτηρίζει πρόσφυγες κατά τη Σύμβαση για το Καθεστώς των Προσφύγων, επίσης γνωστή ως Σύμβαση του 1951 . Είναι πολυμερής συνθήκη των Ηνωμένων Εθνών που ορίζει ποιος είναι πρόσφυγας και καθορίζει τα δικαιώματα των ατόμων στους οποίους χορηγείται άσυλο , καθώς και τις αρμοδιότητες των εθνών που χορηγούν άσυλο. Στο άρθρο 14 της οικουμενικής διακήρυξης δικαιωμάτων του 1948, η οποία αναγνωρίζει το δικαίωμα των ατόμων να ζητήσουν άσυλο από διώξεις σε άλλες χώρες. Ένας πρόσφυγας μπορεί να απολαύσει δικαιώματα και παροχές σε μια κατάσταση που προβλέπετε στη σύμβαση..
  • Τώρα να ορίσουμε κ και κάτι άλλο .. Ορισμός του πρόσφυγα.. Σύμφωνα με το άρθρο 1 της Σύμβασης, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο του 1967, ως πρόσφυγας ορίζεται: "Ένα άτομο που λόγω βάσιμου φόβου δίωξης για λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα ή πολιτικών πεποιθήσεων ευρίσκεται εκτός της χώρας της ιθαγένειάς του και δεν είναι σε θέση ή, λόγω του φόβου, δεν επιθυμεί να θέσει εαυτόν υπό την προστασία της εν λόγω χώρας, ή που δεν έχει υπηκοότητα και είναι εκτός της χώρας της προηγούμενης συνήθους διαμονής του, ως αποτέλεσμα των γεγονότων αυτών, δεν είναι σε θέση ή, λόγω του φόβου αυτού, δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτή.. . Οι χώρες που έχουν επικυρώσει τη Σύμβαση για τους Πρόσφυγες υποχρεούνται να προστατεύουν τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο έδαφός τους, σύμφωνα με τους όρους της.. Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η απαγόρευση της βίαιης επιστροφής αποτελεί μέρος του εθιμικού διεθνούς δικαίου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και τα κράτη που δεν έχουν υπογράψει τη σύμβαση του 1951 για τους Πρόσφυγες πρέπει να σέβονται την αρχή της μη επαναπροώθησης. Ως εκ τούτου, τα κράτη είναι υποχρεωμένα βάσει της σύμβασης και σύμφωνα με το εθιμικό διεθνές δίκαιο να σέβονται την απόφαση αυτήν . Αυτή ακριβώς είναι η συνθήκη της Γενεύης ,όχι κάτι άλλο .

  • Τώρα για τους μεθόδους που χρησιμοποιεί η Αυστραλία και την αφίσα της αναχαίτιση των μεταναστών:
  • Να τη υιοθετήσουμε και να τους πνιγούμε καλύτερα αν αυτό προτιμάτε, απαρνούμενοι βέβαια τον Ξένιο Ζευς αλλά και τον Όμηρο .. Τους παππούδες μας και τις γιαγιάδες μας ,τον φιλόξενο Ομηρικό Οίκο, τα ήθη και έθιμα μας που καθιστούσαν τον ξένο σεβαστό πρόσωπο και τον κατατρεγμένο πρόσωπο ιερό ..
  • Δεύτερον ..
  • Δεν είναι λογικό επιχείρημα να συγκρίνουμε τον θρησκευτικό πόλεμο με αυτόν του επεκτατισμού που επιχειρήθηκε και επιχειρείτε από τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό (Ιμπεριαλισμός )και τον επεκτατισμό χωρών όπως η Αμερική ,η Γερμανία, η Γαλλία αλλά και άλλες, εξοντώνοντας λαούς και ισοπεδώνονταν χώρες με γνώμονα τα πετρέλαια την κυριαρχία τους και τα συμφέροντα τους στην περιοχή . Όταν ο ιμπεριαλισμός με τον επεκτατισμό του βαλτώσει ,κάνει πολέμους και μετέπειτα ξεκινά την ανοικοδόμηση αυτών των κατεστραμμένων χωρών με τεράστια κέρδη για τις εταιρίες τους . Ας δούμε την Γιουγκοσλαβία ,αλλά και το πρόσφατο παράδειγμα των χωρών της Αραβικής άνοιξης . Δεν τις κατέστρεψε ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό με τις θρησκευτικές διαμάχες, αλλά η επέμβαση της δύσης .
  • Δεν είδαμε ροές προσφύγων από θρησκευτικές διαμάχες και εμφύλιες συρράξεις... Και εμείς που περάσαμε τον μεσαίωνα σαν δυτικός πολιτισμός βλέπουμε πόσο ισχυρή είναι η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός που διακατέχει κατά πολύ ανθρώπους και λαούς ,πχ την Ευρώπη ,που η πορεία της είναι ο συντηρητισμός και η φασιστοποίηση .
  • Μάλλον ξαναπερνάμε μεσαίωνα από ότι διαφαίνεται με τέτοιες αντιλήψεις ..
  • Ας δούμε χώρες του Βίσεγκραντ αλλά και άλλες πως χρησιμοποιούν τα υποτιθέμενα ιδεώδες σαν προσωπείο ,σε μιας καταρρέουσας Ευρώπη που δεν κρύβει την αντίληψη της , ότι οι ξένοι ,οι διαφορετικοί στο χρώμα, την θρησκεία ,τον πολιτισμό, είναι μιάσματα που θα μας μολύνουν θα μας εξισλαμίσουν κτλ . .. ..
  • Αλήθεια ..Πόσο μακριά είναι αυτές οι θέσεις και οι απόψεις από αυτές που γέννησαν πολέμους και καταστροφές για μια Άρια φυλή ανθρώπων ;;
  • Νομίζω , επιβάλλετε να σταματήσουν οι πολιτικές του επεκτατισμού , ο πόλεμος όπου εξελίσσετε για να γυρίσουν οι άνθρωποι στις πατρίδες τους , να ξαναχτίσουν από τα ερείπια που προκάλεσε η ‘’Πολιτισμένη Δύση’’ τις ζωές που έχασαν.. Ως τότε ας φερθούμε Ανθρώπινα ..


  • Στη Συρία τώρα ο πόλεμος ξεκίνησε όταν η Αμερική επεδίωξε να περάσει αγωγούς πετρελαίου και αερίου και ο Ασαντ αρνήθηκε .
  • Τότε έφτιαξαν χρηματοδοτώντας την ISIS και βλέπουμε τα αποτελέσματα και τους εκατομμύρια ξεριζωμένους από τον επεκτατισμό αυτόν . .
  • Στην ιστορία του ανθρώπου υπάρχουν εκατοντάδες φρικαλεότητες από την εποχή που οι Αθηναίοι έσφαζαν τους Σάμιους και τους Μήλιους και παππούς Θουκυδίδης μιλούσε για την βαρβαρότητα της ανθρώπινης φύσης ..
  • Έπρεπε να περάσουν αρκετοί αιώνες σκοταδισμού για να ανακαλύψουμε την έλλειψη ανθρωπισμού ,παιδείας , αλλά και της εξελικτικής πορείας της ανθρώπινης φύσης ..
  • Όχι βέβαια στο σύνολο ενός πολιτισμού η μιας κοινωνίας που την βλέπουμε από το υστέρημα της να δείχνει το πρόσωπο του Ανθρώπου .. .
  • Αλλά σε μια μερίδας ανθρώπων που καθώς φαίνεται ο διαφωτισμός δεν στάθηκε ικανός για να βγουν από τα μαύρα σκοτάδια του μεσαίωνα …Αυτό για σάς ‘’αγαπητοί’’ μου ξενοδόχοι και λοιποί, που με γνώμονα το κέρδος τα φράγκα, αποστρέφεστε το πρόσωπο του ανθρώπου..
  • Και για όσους σηκώνουν άναρθρες κραυγές λέγοντας να να τους πάρουμε σπίτια μας απαντώ οτι σπίτι μας ειμαστε .Αυτό το νησί, αυτός ο ευλογημένος τόπος ειναι και δικό μας σπίτι ,όχι μόνο δικό σας .
  • Σαν επίλογος θα ήθελα να κλείσω με Μάνο Χατζιδάκι για τον ρατσισμό την ξενοφοβία κτλ ..
  • ‘’Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.
  • Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχομε είναι η Παιδεία. ‘’
  • Θα πρότεινα σε όποιον διαθέτει λίγο χρόνο να διαβάσει τους Άθλιους του Ουγκώ , ένα σύγχρονο ευαγγέλιο για τους κατατρεγμένους αυτής της γης . Η , τα Σταφύλια της Οργής του Στάινμπεκ, .
  • Κι αν δεν σαν κάνει κόπο διαβάστε την Γαλήνη του Βενέζη ,που αποτυπώνεται ο πόνος του ξεριζωμού των προσφύγων του 1922 από την Μικρά Ασία...
  • Ηρακλης .