Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Στο μπόι και στην ανθρωπιά μας...

Στο μπόι και στην ανθρωπιά μας...

Λαμπράκης
Αντωνογιαννάκης ΗρακλήςΤου Ηρακλή Αντωνογιαννάκη  
Η Δημοκρατία στις μέρες μας  δεν καταλύθηκε με τανκς και όπλα   αλλά από  μια παρέα,   μια σπείρα τοκογλύφων εκβιαστών με πρόσχημα την οικονομία και τη δημοσιονομική προσαρμογή .
Μια δημοσιονομική προσαρμογή  τέτοιου τύπου που καταλύει (εκβιαζόμενο) το κοινοβούλιο ,   το ρόλο του πρωθυπουργού , αυτόν του πρόεδρου της δημοκρατίας και το βροντερό ΟΧΙ ενός ολόκληρου λαού ..
Ενός πρωθυπουργού που ‘’εξαναγκάστηκε ‘’κάτω από το βάρος της χρεωκοπίας (να χαθούν οι καταθέσεις ,να μη πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, ανθρωπιστική κρίση) να παραδώσει με το μνημόνιο 3 τη χώρα  στα χέρια των δανειστών της .
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή ..Είχε άλλο δρόμο επιλογής ο πρωθυπουργός της πρώτης φορά Αριστερά ;;
Είχε και έχει τεράστια ευθύνη διότι έπρεπε να έχει σχέδιο Β -εξόδου  από τα νύχια των δανειστών . Δεν τον θεωρώ προδότη  ούτε  με εκφράζουν τέτοιοι  χαρακτηρισμοί      .. Απλά  πήγε σαν πρόβατο επί σφαγήν.
Όταν ρωτούσαν   οι δημοσιογράφοι   τι θα κάνει αν αρνηθούν οι δανειστές τη πρόταση του έλεγε. .. Μα.. δεν θα αρνηθούν ..
(Αφέλεια ,απειρία ,υπερτίμηση των δυνατοτήτων του  ή  υποτίμηση του αντιπάλου η κάτι άλλο ;;)  
 Τι ρόλο έπαιξε η ΄΄ αυλή΄΄ του πρωθυπουργού ;; Τι σχέδιο είχε η αριστερή πλατφόρμα  που δεν το είδαμε πουθενά ,γιατί  αν υπήρχε δεν υιοθετήθηκε από τον πρωθυπουργό;;
Θα μπορούσα να επεκταθώ  και να βάλω  πάμπολλα  ερωτήματα   ....
To δημοψήφισμα γιατί   έγινε ;   
Για να μπούμε σε ένα άλλο μνημόνιο ;   Και αν ο δρόμος ήταν αυτός που λέει ο πρωθυπουργός (αδιέξοδος) γιατί δεν έφερε την συμφωνία  που υπέγραψε σε δημοψήφισμα ;
Αλήθεια ..Γιατί δεν πήγαμε σε ρήξη και σε  εθνικό νόμισμα ;;
Το χρέος της χώρας  ήταν στο 180 τοις εκατό του ΑΕΠ και τώρα με τα νέα δάνεια θα φτάσει στο 200  τοις εκατό .
Γιατί μιλάμε ακόμα για Ευρώ   αλήθεια ;;
 Ποιος σώφρων άνθρωπος  θέλει με την επιμήκυνση, αναδιάρθρωση κτλ του χρέους να μεταβιβάσει στα παιδιά και τα εγγόνια του ένα πρόβλημα που δημιούργησε η δικιά  μας η γενιά πολιτικών  ,οι λάθος πολιτικές και κοινωνικές επιλογές  ;;  
Θα μεταβιβάσει το χρέος  στα παιδιά και τα εγγόνια του   που   θα έχουν απολέσει  ωστόσο  την πατρίδα και τα πατρογονικά τους    .. Θα είναι Γερμανική αποικία …Αυτός είναι ο στόχος των  Ευρωλάγνων   σήμερα ;;
Το κούρεμα του χρέους ούτε για αστείο δε θέλουν να το ακούσουν   ..
Ακόμα και να γίνει ,το ευρώ από μόνο του είναι  υφεσιακό  νόμισμα  ,   ένα νόμισμα που παράγει  και   δημιουργεί χρέος ..Το δανείζονται οι τράπεζες από την ΕΚΤ με 05, -0,7 επιτόκιο και το δανείζουν  στο κράτος με 2-5 μονάδες επιτόκιο ..Το χρέος που γεννά το νόμισμα  , παραγάγει  τοκοχρεολύσια  που  δεν καλύπτονται από το ΑΕΠ  ..Απλά αυξάνουν το χρέος και τίποτα άλλο .
Το εθνικό νόμισμα το κόβουμε εμείς ,είναι δικό μας χωρίς τόκους και χρεολύσια και δημιουργεί πλούτο σε αντίθεση με το Ευρώ ....
Δε γνωρίζω  αν  μπορούν να  λυθούν  όλα τα ερωτήματα η να  καταλαγιάσουμε τις όποιες  φοβίες της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα [που τόσο έντεχνα   καλλιέργησαν τα μέσα διαπλοκής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό  ] .Αλλά  υπό αυτές τις συνθήκες  νομίζω δεν είχαμε  όταν γινόταν η συμφωνία  για το μνημόνιο  ούτε τώρα  έχουμε άλλη επιλογή παρά την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα ..
Όμως ας δούμε λίγο τη πολιτική διάσταση αυτήν την στιγμή  αλλά και την  ανθρωπιστική διάσταση και την  πλήρη οχύρωση της κοινωνίας για όλα τα πιθανά σενάρια...
Η πολιτική διάσταση δεν είναι άλλη από το να βάλουμε σαν στόχο και με εθνικό  σχεδιασμό    την απεμπλοκή μας από τα νύχια των τοκογλύφων  από το σκληρό νόμισμα  που υπηρετεί και εξυπηρετεί τις ισχυρές χώρες του βορά.
 Μόνο έτσι θα ξαναποκτήσουμε την αξιοπρέπεια  και την  εθνική μας κυριαρχία . 
Σας παραπέμπω [όσους    ζουν  με τα σκουπίδια της τηλεόρασης και τους πληρωμένους τρομολάγνους τους  ] σε   μελέτες , άρθρα  ,αναλύσεις  για την ασφαλή μετάβαση σε εθνικό νόμισμα χωρίς να χαθούν μισθοί ,συντάξεις  και  καταθέσεις .. .. Έξαλλου  μεγάλοι νομπελίστες     οικονομολόγοι  ανά τον κόσμο  μιλούν   για το   σχέδιο αυτό ,της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα ,διαφορετικά θα είμαστε για πάντα αποικία χρέους, επαίτες της Ευρώπης ..
Κρατικοποιούμε τις τράπεζες  ξεκόβοντας τις από την ΕΚΤ  και τους τοκογλύφους .
Μονομερή καταγγελία του χρέους.. Εγγράφουμε το κατοχικό δάνεια και τις Γερμανικές αποζημιώσεις στον προϋπολογισμό της χώρας .
Φυτεύουμε και   καλλιεργούμε τη γη –ξαναστήνουμε τον παραγωγικό ιστό αυτής της χώρας στα πόδια του .
Την πρώτη μέρα κρατικοποιεί τις τράπεζες .
Εισαγωγές  γίνονται σε πρώτη φάση με τα ευρώ που κυκλοφορούν  στην αγορά και με αυτά που είναι στα σεντούκια.
Βγάζει ΄΄χαρτάκια΄΄, εγγυήσεις του κράτους και   πληρώνει μισθούς , συντάξεις ,νοσοκομεία κτλ ..
Τα χαρτάκια αυτά δεν είναι κάτι άλλο  από τα αποσυρμένα χρήματα σε δραχμές που φυλάσσονται στο νομισματοκοπείο του κράτους .Αποσύρει τα ευρώ μέσω των τραπεζών μαζεύει γύρω στα 35  δις που κυκλοφορούν  ..Οι άνθρωποι έχουν ακόμα γύρω   στα  45 δις στα σεντούκια τους   .Αν τα ανταλλάξει κι αυτά με το χαρτάκι η με το νέο νόμισμα που θα κυκλοφορήσει στην αγορά έχουμε πλήρη επάρκεια σε μετρητά για εισαγωγές.. Τυπώνουμε   χαρτονομίσματα και κόβουμε κέρματα  ..
Η ισοτιμία ευρώ  -εθνικού νομίσματος  για ένα διάστημα , άσχετο με την ισοτιμία στα χρηματιστήρια κρατιέται 1 προς 1  στην εγχώρια αγορά  για να  αποφύγουμε  το κίνδυνος επαναπατρισμού κεφαλαίων με στόχο την κερδοσκοπία..Επαναπατρισμό με ισοτιμία ένα ευρώ ,ένα  εθνικό νόμισμα . Όσοι δεν υπακούσουν φόρος 50 τοις εκατό .
Το ΑΕΠ της χώρας 170 δις περίπου  και καλό είναι να μην το ξεχνάμε ..φτάνει μια μισθούς, συντάξεις, υπηρεσίες νοσοκομεία, σχολεία    κτλ .
Η παραγωγική δύναμη της χώρας που βρίσκεται σε λήθαργο με την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα ξυπνήσει ,όπως και η αγροτική παραγωγή .
Πριν την ένταξη μας  στην ένωση των τοκογλύφων  είχαμε χιλιάδες  βιοτεχνίες κάθε είδους που πέθαναν με την εισαγωγή ανταγωνιστικών φτηνών προϊόντων από χώρες της ανατολής και που απεμπόλησαν τις τοπικές επιχειρήσεις .
Μια επιστροφή σε εθνικό νόμισμα αυτόματα καθιστά  ακριβότερα  τα εισαγόμενα προϊόντα   λόγο σκληρού νομίσματος  αλλά και λόγο δασμών. Σε κάθε γειτονιά υπάρχουν δυο τρία  μαγαζιά κινέζικα  ,  Zara –Lidl -Γερμανικά και Γαλλικά πολυκαταστήματα  και άλλα    που έχουν καταστρέψει  την ντόπια οικονομία λόγο ανταγωνισμού  ,αν κι έχουν τη χείριστη ποιότητα  προϊόντων  .
Οι εταιρίες αυτές που εισάγουν από χώρες της ανατολής τα εμπορεύματα τους έχουν απαλλαγή από ΦΠΑ  [διακρατικές  συμφωνίες ] Ούτε φόρους πληρώνουν στο κράτος. Κινέζικες επί το πλείστον ..
Ο εθνικός  παραγωγικός κορμός δημιουργεί θέσεις εργασίας από τη μια και πλούτο για την κοινωνία και το ίδιο το κράτος .  θέσεις εργασίες  [1,500.000 άνεργοι σήμερα ] ,λύνεις κατά ένα τρόπο το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων  που σήμερα  βουλιάζουν  λόγο  ανεργίας και μη καταβολής  ασφαλιστικών εισφορών   ..                                                                                
Ενώ τα ξένα μαγαζιά κάθε είδους  απλά μαζεύουν τα χρήματα και τα στέλνουν στις χώρες παραγωγής των εμπορευμάτων  χωρίς να απασχολούν εργαζόμενους [κινέζικα ], ενώ στα άλλα  η απασχόληση γίνεται με μεροκάματα των τριακοσίων και τετρακοσίων ευρώ  σε συνθήκες γαλέρας .....  
...Οι εξαγωγές  αγροτικών, βιοτεχνικών,  βιομηχανικών προϊόντων  λόγο ανταγωνιστικότητος  θα εκτιναχτούν  φέρνοντας χρήματα και επενδύσεις για τη χώρα ..
Η αγροτική οικονομία θα αυξήσει τα κέρδη και την παραγωγή  , την κατανάλωση  λόγο   επισκεψιμότητας  ,  ανταγωνιστικότητος και εξαγωγιμότητας   σε σχέση με άλλες χώρες  παραγωγής όμορων προϊόντων .
Ο τουριστικός κλάδος θα αυξήσει  κατακόρυφα τα κέρδη του λόγο ανταγωνιστικότητος  και επισκεψιμότητας σε σχέση  άλλους τουριστικούς προορισμούς .                                                            
Δείτε την Τουρκία που έχει εθνικό νόμισμα ..
Και μιλάμε για το 25 τοις εκατό του ΑΕΠ σήμερα ..Φανταστείτε πόσο θα φτάσει  αν οι προσφερόμενες υπηρεσίες  γίνουν χαμηλού κόστους για τους επισκέπτες λόγο διαφοράς νομίσματος ..… Υψηλότερου  επιπέδου υπηρεσίες  με  καλύτερες τιμές  από άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς…
Μαζεύουμε και δίνουμε ζωή στα ‘’νεκρά’’ από την ανεργία παιδιά μας  .
Φέρνουμε στο μπόι και την ανθρωπιά μας [όση μας έχει απομείνει ]    αυτόν τον τόσο εξευτελιστικά καταναλωτικό  τρόπο ζωής ,της  απόλυτης καταστροφής του περιβάλλοντος   Ανεμογεννήτριες , φωτοβολταϊκά, χημικά απόβλητα κτλ .   ξένη κουλτούρα  κι αυτή ..]  που μας σύντριψε   η  ευφορία    των ολίγων   [με  τη μπότα των κατακτητών Ευρωλιγούρηδων  στο σβέρκο]  , αν θέλουμε  να  αντικρύσουμε ξανά    την ομορφιά της Ελλάδος  του Ελύτη του Σεφέρη του Γκάτσου ..…..
Το πολιτισμό και τον τόπο μας  τον κάναμε συναλλαγή -εμπόρευμα   ,  έτσι  κανιβαλίζοντας  σήμερα ,τρώμε   τις σάρκες μας   και    αυτές   των επερχόμενων γενεών ..
Αποδεχτήκαμε  το κουστούμι   που μας φόρεσαν ,ξένο στα δικά μας μέτρα  [δυτικόφερμένο ]  -πασπαλισμένο με χρυσόσκονη   απληστίας , χωρίς αξίες  , ανθρωπιά,  ραμμένο  στα πρότυπα  των τηλεοπτικών διαφημίσεων  στο  χαζοκούτι  , μόνη   υπέρτατη αξία [καπιταλισμός γαρ ] της ατομικότητας  ,της προσωπικής  καλοπέρασης [που τελείωσε κι αυτή ]και ενός ανάπηρου κατά τα αλλά βολέματος ....
Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τους εαυτούς μας ;;
 Ή θα δεχτούμε  την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα  φτύνοντας κατάμουτρα  τα Χιτλερικά αποβράσματα και τους συνεταίρακια  τους  ή  θα παραμείνουμε παρίες ,αποικία χρέους- δουλοπάροικοι  μιας Ευρώπης που εξευτελίσει όποια αξία γέννησε τούτος  δω  ο τόπος ..
…………………………………………………..
Σε τούτη την πατρίδα τί γυρεύω,
με μισθοφόρους και πραιτωριανούς,
τη δόξα σου γονατιστός να ζητιανεύω,
και να χτυπώ την πόρτα σου στους ουρανούς..
Μάνος Ελευθερίου
……………………………………………………………………………….
Αυτήν τη εντολή πήρε  η αριστερά του σήμερα .Να σταματήσει την εξαθλίωση   και να δώσει ελπίδα και αξιοπρέπεια στο λαό [το ζήτησε  και με το δημοψήφισμα εξάλλου ] .Όχι ψηφίζοντας μνημόνια  εντείνοντας κι άλλο αυτόν τον αφανισμό   που συντελείτε πάνω από μια πενταετία  σε βάρος της  κοινωνίας ..
Αυτό που προσέφερε η Γερμανία [που μας εκ-βιάζει    σήμερα]   σε   αυτό το οικοδόμημα της ΕΕ ήταν δυο παγκόσμιους πολέμους- ένα Χίτλερ-τους απογόνους τους σε θέσεις εξουσίας [Σοιμπλε -Τουσκ , Μερκελ κτλ  και τώρα ένα τρίτο οικονομικό ..
Αλήθεια… Ποιος πιστεύει οτι αυτό το οικοδόμημα της ΕΕ δεν θα καταρρεύσει  αν συνεχίσει να κινείτε σε τροχιά φασιστοποίησης  και ανέλπιδου αμοραλισμού βγάζοντας από το παιγνίδι τους ίδιους τους λαούς που μπορούν να διαμορφώσουν  την πραγματική ελεύθερη πλουραλιστική  -πολυπολιτισμική Ευρώπη της ελευθερίας και της αυτοδιάθεσης των ίδιων των λαών ;;
Θα φανεί νομίζω το κοντινό μέλλον αυτό ..
Θα μείνουμε άραγε στο φόβο αυτόν -η θα σηκώσουμε στους ώμους μας το βαρύ κατά τα άλλα φορτίο της Δημοκρατίας ,της ελευθερίας  ,του ανθρωπισμού της  εθνικής κυριαρχίας μας  και αυτοδιάθεσης  η θα μείνουμε ραγιάδες και υποτελείς , Ευρωλιγούρηδες    ,  φετιχιστές  -ενός  νομίσματος και μιας ένωσης  που δεν απευθύνεται σε ανθρώπους λεύτερους  ,παρά σε  υποτελείς και προσκυνημένους ;;
 Όλα τα παραπάνω επιτρέπουν στην όποια κυβέρνηση να χαράζει τη δική της στρατηγική  και όχι απλά να εκτελεί εντολές  από εντεταλμένους .Μόνο έτσι μπορεί η οικονομική και στρατηγική πολιτική να έχει  συν τα άλλα, σαν βάση    αναδιανεμητικό   χαρακτήρα  αποσβήνονταν τις τεράστιες αντιθέσεις κατανομής πλούτου  που ζούμε σήμερα .
 Ευρώ   πάσης θυσίας το λοιπόν ;;
Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε επιτέλους...
Ευρώ   ….ή   αξιοπρέπεια ;;
Γιατί ευρώ με αξιοπρέπεια δεν πρόκειται να υπάρξει …
 Και η αξιοπρέπεια  δεν πάει    παρέα  με… εκβιαστές και τοκογλύφους …

periploys@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: