Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Μετεκλογική πραγματικότητα ..







Πάντως για του λόγου το αληθές έχει διαμορφωθεί μια εξαιρετική πραγματικότητα μετά από την εποχή του ‘’φόβου και της ακυβερνησίας ‘’..

Οι τράπεζες άρχισαν τις κατασχέσεις όπως παλιά ..– 
Τα χρηματιστήρια έκαναν λιμίτ απ με τρελά κέρδη – οι Γερμανοί ‘’φίλοι’’ μας ησύχασαν. –

Ο πλανήτης ολόκληρος μας ‘’χειροκρότει ‘’ ….. -- οι φασίστες βγήκαν στο κυνήγι των μεταναστών κι άρχισαν τα μαχαιρώματα και τις φωτιές με περισσότερο σθένος .

Η χρυσή αυγή είναι πια κοινοβουλευτικό κόμμα κι όχι ενα μάτσο χαμένοι μπουνταλάδες με ρόπαλα και σιδερογροθιές …
Τα μπιλιετάκια της εφορίας καταφανούν κατά χιλιάδες , φορτωμένα με χιλιάδες ευρουλάκια σε ανέργους άστεγους ,απελπισμένους μαγαζάτορες ,οικοδόμους ,αγρότες ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους …

Οι αυτόχειρες ξαναβρήκαν το ρυθμό τους τώρα ,κατά δύο δύο ….
Η μετανάστευση ευτυχώς κρατάει πάντα την πρώτη θέση μαζί με την ανεργία κι όλα ξαναβρήκαν το φυσιολογικό τους τέμπο !!

Ο Πρετεντέρης κι η Τρέμη ξαναβρήκαν το χαμένο τους μπρίο και το χρώμα τους .. ευτυχώς …..είχα ανησυχήσει για να λέμε του στραβού το δίκιο μπας και το απωλέσαν προεκλογικά .
Αλλά όταν είδα τον Πρετεντέρη με ένα χαμόγελο σαν ανοιχτό ακορντεόν στη διαπασών του ΛΑ - να προτρέπει το Σαμαράς να πάρει οποίους κι όποιους να κάνει κυβέρνηση αλλιώς προσφέρεται να βοηθήσει ο ίδιος τότε ηρέμησα αλήθεια ..….

Κι εγώ ο βλάκας …..ανησυχούσα ….

Κυβέρνηση σωτηρίας με άρωμα ‘’Αριστεράς ‘’ ……–

Βοριδης –Γεωργιάδης –Ντόρα – Σαμαράς-Κυριάκος Μητσοτάκης - και μερικοί παλιοί συνεργάτες του Σημίτη ..

Θα πάρουν από ότι άκουσα και τον Άκη σε λίγες μέρες κι ίσως τον Εφραίμ.. ενδιάμεσο του Θεού ..
Τυχαίο, -βγαίνοντας ο Σαμαράς έκανε τη πρώτη του δήλωση ..Με τη βοήθεια του θεού θα τα καταφέρουμε …

Το μόνο που με θλίβει είναι που στο ΠΑΣΟΚ βγήκαν τα μαχαίρια επειδή ο Βενιζέλος δεν αφήνει τον Λοβέρδο το Χρυσοχοιδη και τον Ευθυμίου να πάρουν υπουργεία σε αυτήν τη θαυμάσια κυβέρνηση ..
Του τα χώνουν του χοντρού που το έκανε από ζήλεια γιατί είπε ότι στα υπουργεία θα πάρουν θέσεις ο Πίτερ Παν ο Μπατμαν αλλά κι ο Ζορό για να έχουν μια αποτελεσματική κυβέρνηση .....

Ευτυχώς ησύχασα ….

Τέλος πάντων ..
Δε ξέρω γιατί αλλά ξαφνικά μου καρφώθηκε στο μυαλό κάτι που είχε γράψει ο Μπερνάρ Σω ..

[….Τίποτα δεν ενώνει περισσότερο τους ηλίθιους όσο οι φυσικές καταστροφές .. ] Και θα πρόσθετα … κι ο φόβος ….
Μετά από αυτά πάω για ύπνο ..

Εγώ -κι η συνείδηση μου ….

Καληνύχτα άγρυπνες συνειδήσεις των άλλων ..

ηρακλης..

5 σχόλια:

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Ποσοι νεκροι θα χρειαστουν ακομα για πουμε πως περίσσεψαν ; Ποσοι ανθρωποι ακομα πρεπει να φτασουν στα σκουπίδια τα απορρίμματα του καπιταλισμου για να πουμε δεν παει αλλο ;; Και ποσες γενιές παιδιων θα χρειαστουμε να ''θάψουμε'' ακομα για να ξεφυγουμε απο την ατομικη μας μαλακια που μας δερνει ;;; Επειδη εχουμε ακομα καποιοι και τρωμε και πινουμε ; Αν αυτο δεν ειναι ατομικισμός εγωπάθεια κι οτι αλλο θες τοτε θα παω να γινω καγκουρό στην Αυστραλία που θα περνώ μπέικα ..
ηρακλης

Ανώνυμος είπε...

..... είναι ατομικισμός και εγωπάθεια, Ηρακλή...
θα φύγεις λοιπόν για Αυστραλία;
ρίτσα ηλιού

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

καλύτερα στην Αυστραλία Ριτσα..αλλα εν κατακλείδι κουβαλάμε μαζι μας κι αυτα που μας καθορίζουν σε οποιο τόπο κι αν μεταναστευσουμε .. Επιβάλλεται να δούμε με άλλο ''μάτι'' αν θες τα πράγματα που μας πληγώνουν .. Νομίζω έχουμε έλλειψη συλλογικής μνήμης και προσπάθειας ..

Ανώνυμος είπε...

Ηρακλή, υπάρχει λόγος που αναφέρεσαι στην Αυστραλία;
..... πως ανακαλύπτει κανείς αυτό το άλλο "μάτι";
όσο δε για την έλλειψη συλλογικής μνήμης και προσπάθειας... νομίζω ότι αν ο κάθε ένας από εμάς προσπαθήσει με όλη την επίγνωσή του και την αλήθεια του.....ατομικά... αυτή η πορεία αυτό το μονοπάτι ... θα συναντήσει και θ' αναγνωρίσει άλλα παρόμοια κοινής προσπάθειας... ώστε κάποια στιγμή μοιραία να λιώσουν τα ατομικά και να μεταμορφωθούν σε συλλογικά...
ρίτσα ηλιού

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

καλημερα Ριτσα .Η Αυστραλια ειναι απλα σχηματικο και δεν αναφερομαι σε κατι συγκεκριμένο .Οσο δε για το τριτο ματι που λες είναι το ματι της ατομικής συνείδησης του καθενος μας ..Αν η ζυγαριά και το μετρο τα βλεπουμε περναει μεσα απο την συναισθηματικής νοημοσύνη κι οχι μονο απο την κατασκευασμένη αντίληψη και λογική του ατομικισμού νομιζω ευκολα θα βρουμε τον δρομο της συλλογικής προσπαθειας .. Μάθαμε , αφεθήκαμε σε πρότυπα και σε ''κουστούμια'' στενά ,κι απαρνηθηκαμε αυτα που μας χαρακτιριζαν σαν κοινωνίες ανθρωπων ..Που ειναι ο αλτρουισμος η συμπαράσταση η αγάπη κι η κατανόηση για την φθορά αλλού ;;