Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η Ελληνική κοινωνία κι ο παραγωγικός της ιστός πεθαίνει.....




Λησμόνησαν να μας πουν οι δυνάστες μας για ποιο λόγο η ελληνική κοινωνία πληρώνει .
Για τον παρασιτισμό της εξουσίας μήπως ;;

Για τις λαμογιές των εκάστοτε καρεκλοκένταυρων της ;

Λησμόνησαν να μας πουν [ποιος ώθησε μια ολόκληρη κοινωνία να ζει με δανεικά - ποιος προώθησε μια ανάπτυξη φούσκα - μια πλαστή ευφορία στις αγορές - και ποιοι ήταν εκείνοι που έκαναν το όνειρο εφιάλτη ] ...

Ποιοi ήταν - που ώθησαν μια κοινωνία που μέχρι πρόσφατα έκλεινε ακόμα πληγές από το ’40, τον εμφύλιο, τη δικτατορία , να γίνουμε υποτελείς σε αυτούς που μέχρι πρότινος πολεμούσαμε ;;

Αφήσαμε τα τέκνα των κομπογιαννιτών, των δοσίλογων και των πουλημένων να καθορίζουν την τύχη μας στα σαλόνια της όποιας εσπερίας ... Ποιος κατάστρεψε τον πρωτογενή τομέα την παραγωγική αυταρκείας αυτής της χώρας, κάνοντας την δέσμια στις αγορές και στους κερδοσκόπους ;

Ποιος λεηλάτησε τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων ;
Μήπως λησμόνησαν ότι τίποτα από αυτά δε χαρίστηκε έτσι ανώδυνα , αλλά κερδήθηκε με αγώνες και αίμα χιλιάδων εργατών στα εργοστάσια και στις φάμπρικες ;;
Μας ξεπουλάνε
Στους μέχρι χθες κατακτητές μας -ξεπουλάνε , χαρίζουν τη γη τον ήλιο και τον αέρα μας για να γίνουμε ενεργειακό κέντρο της Ευρώπης για να κλείσουν οι Γερμανοί κι οι Γάλλοι Φίλοι τους κάποια πυρηνικά εργοστάσια που έχουν , κι εμείς να ζούμε στο σκοτάδι αγκαλιασμένοι με τις υποσχέσεις τους για ανάπτυξη !!

Η Ελληνική κοινωνία κι ο παραγωγικός της ιστός πεθαίνει.
Η Ελλάδα πεθαίνει …
Μέσα σε σπασμένα αγάλματα και ένα πολιτισμό που αρνηθήκαμε , δεν τον προάγαμε - ούτε καν έγινε κτήμα κι αρχή μας , πεθαίνει . … Είμαστε μια κοινωνία ανέργων , μια κοινωνία στραγγαλισμένη από τα αιματοβαμμένα χέρια του καπιταλισμού -της λογικής της παγκοσμιοποίησης- επαίτες -στους μέχρι πρότινος κατακτητές μας -υπόδουλοι του Εφιάλτη που επέλεξαν κάποιοι σαν μοντέλο -σαν πρότυπο και στάση ζωής -σαν αξία για μας και τα παιδιά μας -κι όχι το φωτεινό παράδειγμα του Λεωνίδα και των τριακόσιων του .
Και όλα αυτά γιατί ;
Για το φόβο της χρεωκοπίας; Μα έχουμε χρεοκοπήσει … Σαν κοινωνίες, σαν μοντέλο ζωής και ανάπτυξης .

Χάσαμε την σχέση μέσα στην κοινωνία - που κοινωνία σημαίνει κοινωνώ –μεταλαμβάνω με τον συνάνθρωπο καθημερινά και συλλογικά ΑΞΙΕΣ –Αρχές –Αρετές - σχέσεις αλληλοβοήθειας - πολιτισμού -παιδείας –Αλτρουισμού - κι οτιδήποτε μας προάγει σε κάτι καλύτερο .

.Όμως το μοντέλο ήταν εφιαλτικό ,καθαρά ατομικό -κι εγωκεντρικά άρρωστο .

Βόλεψε μια χαρά το σύστημα και τους δυνάστες μας κι εμείς το υιοθετήσαμε άκριτα .
Παραδοθήκαμε σε προσταγές και πρότυπα μιας ζωής καρικατούρας - όχι της πραγματικής ζωής και των σχέσεων της αλλά κακέκτυπο . .

Σε όλες τις φάσεις της ζωή μας υπάρχει ο εμπαιγμός κι η εξαθλίωση ,η απώλεια αξιοπρέπειας - το ξεπούλημα σε ξένα συμφέροντα παντού - σε όλες τις κοινωνικές ομάδες ,σε κάθε τι . Μπορεί ιστορικά να γέννησε τη δημοκρατία αυτός ο τόπος αλλά εμείς - την αρνηθήκαμε και δεν την προάγαμε.
Στο πεθαμένο της κουφάρι αφήσαμε να αναπτύσσονται λογιών -λογιών σκουλήκια και να θρέφονται από τις πεθαμένες της σάρκες.

Όσες κυβερνήσεις έχουν περάσει με τον ένα η με τον άλλο τρόπο έχουν ξεγελάσει και έχουν κλέψει την επιθυμία του κόσμου για καλύτερη διακυβέρνηση και αλλαγή , πατώντας πάνω στην ανάγκη του -τάζοντας του αυτά που θέλει να ακούσει ..
Όμως τώρα δεν είναι το πρόβλημα τα κόμματα ή τα πρόσωπα . Ο κοινοβουλευτισμός όπως τον ξέραμε έχει φάει τα ψωμιά του .
θα γίνει αναθεώρηση του συντάγματος , θα αλλάξουν οι θεσμοί θα μπουν ασφαλιστικές δικλείδες στο σύστημα- ή θα ξαναγίνουμε έρμαια των εκάστοτε σωτήρων μας ;;

Χρειάζεται σύνεση και σκέψη καθώς φαίνεται στις μυλόπετρες της ιστορίας - να διδαχτούμε από το παρελθόν για να προχωρήσουμε στο μέλλον.

Το πρόβλημα είναι θεσμικό ,οι θεσμοί νοσούν- είναι λάθος , και η πραγματική αλλαγή θα έρθει όταν θα πάψουμε να ξεγελιόμαστε με προεκλογικές εξαγγελίες ,και πάρουμε τις τύχες μας στα χεριά μας .
Αυτοδιαχείριση !! -
Ας Απορρίψουμε την ψευδαίσθηση που μας πουλάνε για υποτιθέμενη ελευθερία - και την δημοκρατία τους που τρέφεται με την υποκρισία και την ψευτο-ηθική τους...

Είναι και ο φόβος μας μην μείνουμε χωρίς τσομπάνη.
Είναι αδύνατον να πεις σε κάποιους ότι δεν τους χρειάζονται . Πάντα ελλοχεύει μέσα τους ο φόβος της αναρχίας , της ακυβερνησίας , κι αυτό είναι το επιχείρημα τους .

Δεν φοβούνται την εξαθλίωση , την πείνα ,τον κοινωνικό αποκλεισμό- συνακόλουθα της πολιτικής των κομμάτων , γιατί τα ξέρουν , τα βιώνουν .. απλά φοβούνται μη μείνουν χωρίς βοσκό ..
Προτιμούν την πεπατημένη εξαθλιωτική λογική των θεσμών και των κομμάτων ..
Άρα ..ο φόβος θρέφει τα έρημα ..
Το ότι φταίμε -ναι –φταίμε- γιατί είμαστε παθητικοί δέκτες και τους ανεχόμαστε..
Ανεχόμαστε και υποτασσόμαστε στους ανίκανους που ασκούν εξουσία σε αυτόν τον τόπο.

Λευτεριά που τη ζητιανεύεις δεν είναι λευτεριά αλλά υποδούλωση-
Ξεφτίλα κι απόλυτη αλλοτρίωση !!

Η λευτεριά είναι περήφανα αγέρωχη , απροσκύνητη ..κι αξίζει μόνο σ αυτούς που μπορούν να σηκώνουν το βάρος της και το ανάστημα τους !!!!!!..

Ηρακλης..

Δεν υπάρχουν σχόλια: