Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Συνέχεια για το σπήλαιο του Πλάτωνα .. Δεσμώτες...


Όσο δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και φορτώνουμε όλα τα κακά στους άλλους οι κοινωνίες θα τελματώνουν χωρίς να μπορούμε να βρούμε λύσεις ..

Κατ αρχάς …

πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε ..
Θέλουμε να καλύψουμε το πολιτικό κενό που υπάρχει και να βγάλουμε νέους βεζίρηδες στη θέση των παλιών;;;

Ή θέλουμε να αποτινάξουμε αυτό το σύστημα [γιατί συστημικό είναι το πρόβλημα και όχι θέμα προσώπων και κομμάτων]; Κι αν «ναι», με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό;

Είναι επιτακτική ανάγκη για να βγει η χώρα απ’ τον μονόδρομο που οδηγεί στον Καιάδα...

Η άρνηση της πληρωμής του χρέους είναι μόνο η αρχή.

Η εθνικοποίηση των βασικών τραπεζών, ο έλεγχος της κίνησης των κεφαλαίων,
η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μέσα από μια γενναία αναδιανομή πλούτου και εισοδημάτων υπέρ των εργαζομένων, η ανατροπή του καθεστώτος εξάρτησης και υποτέλειας.

Προτείνω δημιουργία ομάδων με συγκεκριμένους στόχους και θα είναι ομάδες παρέμβασης δυναμικού χαρακτήρα .
Σε λίγο καιρό θα αρχίσουν οι κατασχέσεις σε σπίτια και σε περιουσίες ανθρώπων που ζουν από αυτές . Ο σκοπός τους είναι η εξαθλίωση μας !! Θα τους αφήσουμε ;;;

Προτείνω να δημιουργήσουμε ομάδες οι οποίες σαν άξονα θα έχουν να προασπίσουν τα συμφέροντα εκείνων που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής και της εξαθλίωσης .

Ομάδες Δράσης παρεμβατικού χαρακτήρα που θα δρουν όπου χρειάζεται ..

Όπου πηγαίνουν να κάνουν κατάσχεση οι τραπεζίτες αυτοί οι αγιογδύτες του παγκόσμιου καπιταλισμού τα golden boys της εξουσίας ..

Σε κάθε περιοχή να δημιουργηθεί αυτόνομη ομάδα .. Σήμερα είναι το σπίτι σου και το χωράφι σου αύριο θα ‘ναι το δικό μου .. γιατί να μην τα προασπίσουμε μαζί ;;

Δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης υπηρεσιών ,νομικών συμβούλων ,αγαθών ,δωρεάν μαθημάτων όπου χρειάζεται ,κοινωνικά ιατρεία για τούς ανασφάλιστους και όχι μόνο και τράπεζες χρόνου .

Η αλλαγή ξεκινά από εμάς ,από το μέσα μας κόσμο ,
από τη στάση και την οπτική που έχουμε υιοθετήσει .

Όταν αρνηθούμε το μέτριο και το συμβατικό....Όταν αλλάξουμε ρότα κι αποδεχτούμε ,ότι κι εμείς είμαστε με τη στάση μας τόσα χρόνια, διαπλεγμένοι και μέρος του προβλήματος , τότε ίσως θα ανατείλει καινούρια μέρα ..

Από το 1821 και μετά ξεκίνησε η διαφθορά του Έλληνα ιστορικά.
Αρκετά δύσκολο είναι να το παραδεχτούμε γιατί μας βάζει προ των ευθυνών μας σε μικρά και μεγάλα πράγματα ,
από τη στάση που κρατάμε καθημερινά
μέχρι το βουλευτάκο που ψηφίζουμε για να μας βολέψει και να γίνουμε κρατικοδίαιτοι ..

Η διαφθορά τόσα χρονιά του κράτους υποχρεώνει τούς πολίτες να διαφθαρούν κι εκείνοι για να επιβιώσουν. Έτσι δημιουργούνε διαπλεγμένους που είναι και η ρίζα του προβλήματος στην Ελληνική κοινωνία .

Τώρα που όλοι βγήκαμε στο δρόμο και διεκδικούμε μια άλλη πραγματικότητα θα πρέπει πρωτίστως να δούμε πέρα από τα συνθήματα ,τις ιδεολογικές διακηρύξεις , τι είμαστε ικανοί να αλλάξουμε και ποιες προτεραιότητες θα βάλουμε ..

Σκέπτομαι άραγε μπορεί να υπάρξουν τίμιοι εκπρόσωποι όταν η κοινωνία και κατά συνέπεια εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε αυτές τις αρχές μέσα μας ;; Μήπως τελικά το τέρας δεν είναι άλλο παρά αυτό που κρύψαμε τόσα χρονιά εντός μας για να μην το αντικρίζουμε ;;

«Ο Περσέας χρειαζόταν μια κουκούλα από σύννεφο για να κυνηγάει τα τέρατα. Εμείς κατεβάζουμε την κουκούλα χαμηλά και σκεπάζουμε μάτια και αφτιά, για να μπορούμε ν’ αρνιόμαστε την ύπαρξη των τεράτων».

periploys

5 σχόλια:

Marianthi Christofidou είπε...

Κάποτε ο Τολστόι είπε ότι ο καθένας ονειρεύεται να αλλάξει τον κόσμο, αλλά κανένας δεν έχει σκοπό ν' αλλάξει τον εαυτό του και νομίζω πως είχε δίκιο! Η αρχή πρέπει να γίνει από μας τους ίδιους πετώντας από μέσα μας όλο αυτό το σκουπιδαριό του βολέματος που μας φυτέψανε στο κεφάλι... σε όσους, γιατί εδώ που τα λέμε δεν είμαστε όλοι το ίδιο, ευτυχώς!
ΥΓ. Είχα πολύ καιρό να περάσω από εδώ, χάρηκα που αυτή η σελίδα ξαναφώτισε...

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Σωστά !!! γίνε εσύ η αλλαγή που προσδοκάς ...Η κοινωνία όσο και να φωνάζει, επειδή φοβάται το διαφορετικό, θέλει τη διατήρηση του παρόντος . Είναι το μόνο που γνωρίζει .Μόνο αυτός που σκέφτεται μπορεί ν αλλάξει το παρών και για αυτό είναι εχθρός του συστήματος ,και κατ επέκτασιν και των πολλών που έχουν περιορισμένη αντίληψη και φόβο ..

Χάρηκα που σε είδα εδώ !!

Unknown είπε...

γεια σου περιπλους μετά απο τόσο καιρό!για μένα το θέμα δε είναι πως θα φτιάξουμε ομάδες δύναμης,γιατί μετα θα φτάσουμε σε ένα είδος πολέμου που αυτούς θα τους χαροποιήσει.Ο πόλεμος αυτός είναι πολύ πριν αρχινεμένος.απλά κανένας δε μπορούσε να βρει τα όπλα του,γιατί ολοι δε μπορούν να κουνηθούν απο τις αλυσίδες τους.Το θέμα είναι να μπορεσουμε να απελευθερώσουμε το χαμένο χρόνο και χώρο που μας έκλεψαν,να κάνουμε τα πάντα δικά μας,αλλά θα μου πεις κ πάλι πως?πως να μην υπάρχει ιεραρχία μεταξύ μας?όσο ο άνθρωπος δε μπορεί να νιώσει τα χαμηλά,τη γη,το αέρα του,τόσο τον πουλά για να ζήσει.για να ξεπουλήσει.επιτέλους ας σπάσουμε τις αλυσίδες και τις συγχρονες φυλακές που αναπαυόμαστε να είμαστε κλεισμένοι κι ας ζήσουμε με οτι μπορουμε.Αλληλεγγυη ..γεια χαρα

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

vereggaria

η ζησε ελεύθερος η πέθανε με αξιοπρέπεια !!

τα αλλα ολα ειμναι μεσοβέζικες λύσεις ..

Ανώνυμος είπε...

... ωραία φύση έχεις Περιπλους....
ρίτσα ηλιού