Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Νέα τάξη πραγμάτων ..


καληνύχτα, λυπημένε αδερφέ μου.. αν τύχει να δεις ένα μεγάλο αστέρι είναι που θα σε συλλογίζομαι καθώς θ' ακουμπήσεις τ' όπλα σου στη γωνιά, θα ξαναγίνεις ένα σπουργίτι. Κι όταν σου πουν να με πυροβολήσεις χτύπα με αλλού μη σημαδέψεις την καρδιά μου. Κάπου βαθιά της ζει το παιδικό σου πρόσωπο. Δεν θα' θελα να το λαβώσεις.

Τάσος Λειβαδίτης

Άραγε ποιο είναι το μήνυμα που περνάει για μας σήμερα ;;

Το όραμα μιας ελεύθερης πατρίδας και μιας δικαιότερης κοινωνίας ίσως . .
Ζούμε άραγε σε μια ελεύθερη χώρα ;;
Είναι κράτος δικαίου όπου οι θεσμοί λειτουργούν , υπάρχει ισονομία , ισοπολιτεία και αμερόληπτη δικαιοσύνη , οικονομική ισότητα , εργασία για όλους, εξασφαλισμένο μέλλον για τους νέους μας , ορθολογικό σύστημα εκπαίδευσης , ολοκληρωμένο σύστημα υγείας και αμοιβαία εμπιστοσύνη στις σχέσεις κράτους πολιτών κτλ..;;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα αφήνονται στην κρίση σας .Τι σημαίνει για εμάς η πατρίδα άραγε;;Πόσο ελεύθεροι είμαστε άραγε όταν αγνοούμε την ιστορία μας και απλά λειτουργούμε σαν άπληστοι και άβουλοι καταναλωτές στις νέες ΄΄ κοινωνικές αξίες ΄΄που προσφέρονται , αφήνοντας να σβήσει σιγά σιγά το λίκνο του πολιτισμού μας ;; Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθεριά λέει ο Κάλβος .
Και θα προσθέταμε σε αυτούς τους στίχους , Γνώση , ικανότητα σκέψης και κρίσης για να έχομε επιλογές , προϋπόθεση της ελευθερίας ..

perriploys

2 σχόλια:

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Φίλε μου,

θα πω μόνο τούτο:

ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ!!!

Κι εμείς,
θεατές της δικιάς μας δολοφονίας...

Καλή ΕπΑνάσταση!!!

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

Μπορούμε να δράσουμε εκτός του κοινοβουλευτικού συστήματος. . Η λύση είναι η αυτοοργάνωση των τοπικών κοινωνιών και η δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης μεταξύ των κοινοτήτων, χωρίς την μεσολάβηση του κράτους.