Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011


Χθες είχαμε συνάντηση στο λύκειο για ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό .
Ήρθε εγκύκλιος του υπουργείου παιδείας που ζητά από τους Καλλικρατικούς πλέον δήμους τις προτάσεις τους για συνενώσεις σχολίων . Θέλουν να κλείσουν σχολειά , δημοτικά γυμνάσια και λύκεια .

Σε εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και εθνικό έγκλημα οδηγείται η Κυβέρνηση και η ιδιαίτερα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , με την πρόθεση συγχώνευσης αυθαίρετα εκατοντάδων σχολείων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων υπό το πρίσμα του Μνημονίου και των εντολών της Τρόικας για τυφλές περικοπές κάθε είδους!
Και όλο αυτό το κακό, για να εξοικονομηθούν από τη μια πλευρά μόλις 4.000.000 ευρώ, όσο περίπου υπολογίζεται ότι κοστίζουν τα έξοδα λειτουργίας π.χ. 1.000 μονοθέσιων σχολείων, συμπεριλαμβανομένων των αμοιβών των Καθαριστριών!
Από την άλλη, το ποσό τελικά αυτό, είναι ελάχιστο μπροστά στην χρηματοδότηση π.χ. των Κομμάτων, όταν μόνο το Κυβερνών Κόμμα, λαμβάνει ετησίως 25.000.000 ευρώ, ποσό εξαπλάσιο από αυτό που απαιτείται για τη λειτουργία των μικρών σχολειών! Και όταν μόνο για τις «κουρτίνες» του Υπουργείου Παιδείας, απαιτήθηκαν 200.000 ευρώ, όσα δηλαδή για την ετήσια λειτουργία 50 Μονοθέσιων Σχολείων!

Κόβονται οι όποιες χρηματοδοτήσεις και το ρόλο του χρηματοδότη τον αναλαμβάνουν οι θνησιγενείς δήμοι που δεν έχουν χρήματα για να καλύψουν ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα .
Η συρρίκνωση-συγχώνευση των Σχολείων δεν οδηγεί σε «καλύτερη παιδεία», όπως προσπαθεί να περάσει το Υπουργείο, αλλά σε υποβαθμισμένη παιδεία διότι δε φτιάχνει πρότυπα σχολεία , και μετά να πάει σε συνενώσεις, απλά στοιβάζει τα παιδιά σε τάξεις των τριάντα και μαθητών ... απλά επαναφέρει τον αναλφαβητισμό κάτι που
εξαλείφθηκε με το φτιαχτούν τη δεκαετία του 60-70 σχολειά σε κάθε χωριό η πόλη που ήταν αναγκαία ..

Άραγε θα κάτσουμε πάλι με σταυρωμένα χέρια ;;;

Η φωτογραφία αφιερωμένη στο υπουργείο παιδείας και σε όλους αυτούς που
παίζουν παιγνίδια στην πλάτη μας ...

2 σχόλια:

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

φανταστείτε τώρα αν περάσει αυτό, όλα τα υπόλοιπα που δεν ανέφερα ...
ΠΧ μεταφορά των μαθητών με σάπια λεωφορεία επιεικώς επικίνδυνα για την ασφάλεια τους παιδιών ,συν το χρόνο που θα σπαταλάνε στην μεταφορά τους . Κάτι λέει το υπουργείο για 45 λεπτά χρόνο μεταφοράς
που σημαίνει να πάει και να ρθει το παιδί στο σχολείο θέλει 90 λεπτά .
.Και το άλλο . Μάλλον προσπαθεί να περιορίσει και τον αριθμό των δασκάλων -καθηγητών για να εξοικονομήσει χρήματα το υπουργείο ...

ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΚΑΡΕΚΛΟΚΈΝΤΑΥΡΟΙ ΦΤΗΝΟΊ Μπακάληδες υποτακτικοί της εσπερίας ....
Ξεφτιλίσατε οτι είχε αξία σε τούτο τον τόπο ..

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ.....

ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ !!!!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

κατάργησαν τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων και μαζί του κατάργησαν τη δωρεάν σχολικού βιβλίου σε όλα τα παιδιά. Κατάργησαν το παιδαγωγικό ινστιτούτο και τώρα ζητάνε να καταργήσουν τα ίδια τα σχολεία ,τους καθηγητές και οτι έχει να κάνει με τη γνώση ...
Δεν χρειάζεται κανένα διλήμμα επι της ουσιας νομιζω ...Δεν θα περάσει απλα ...Γιατι αν τους αφησουμε ειμαστε αξιοι της μοιρας μας .