Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ


ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ: ΑΙΤΗΣΗ ΧΑΡΙΤΟΣ - ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (Αυστραλίας)
ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΟ: http://bringharryhome.com/
Κάντε κλικ πάνω στον τίτλο της ανάρτησης.

Αίτηση Χάριτος
στον βασιλιά της Ταϊλάνδης υπέβαλε η οικογένεια του Χάρη Νικολαΐδη
O Ελληνο αυστραλός συγγραφέας Χάρης Νικολαίδης καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση στη Ταϊλάνδη για προσβολή του μονάρχη τού έθνους σε ένα μυθιστόρημα που συνέγραψε το 2005. Η παράγραφος θεωρήθηκε προσβλητική. Μάλιστα αρκετοί ανταποκριτές απέφυγαν να μεταδώσουν τις ακριβείς φράσεις για τις οποίες καταδικάστηκε φοβούμενοι αντίστοιχα μέτρα εις βάρος τους.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση στηρίζει την αίτηση της οικογένειας Νικολαΐδη για απονομή χάριτος στον Χάρη Νικολαΐδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών από δικαστήριο της Ταϊλάνδης για προσβολή της βασιλικής οικογένειας της ασιατικής αυτής χώρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Στίβεν Σμιθ, δηλώνει ότι "επικοινώνησε, ήδη, τηλεφωνικά, με τον Ταϊλανδό ομόλογό του και απέστειλε επιστολή στήριξης της αίτησης της οικογένειας για απονομή χάριτος".

Πριν την καταδίκη του Χάρη Νικολαΐδη, η κυβέρνηση Ραντ επικρίθηκε έντονα για "χαλαρή στάση" στην υπόθεση του ομογενούς δημοσιογράφου και συγγραφέα. Η κυβέρνηση επιμένει, όμως, ότι "εμπλοκή της στην υπόθεση, πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, ίσως είχε αρνητικά αποτελέσματα", διότι μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση της Αυστραλίας στην έννομη τάξη της γειτονικής χώρας. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει, ότι "πριν τη δίκη, παρακολουθούσε εντατικά τις εξελίξεις και παρείχε στον Χάρη κάθε δυνατή βοήθεια".

Παρά το γεγονός ότι ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης δεν μπορεί να παραχωρήσει χάρη σε κρατούμενο φέτος, αφού την δίδει χάρη μια φορά κάθε δύο χρόνια (και την έδωσε πέρσι), εντούτοις η οικογένεια του Χάρη Νικολαΐδη ζητά την κατ' εξαίρεση απονομή χάριτος στο γιό και αδελφό τους επί της ευκαιρία της Ημέρας της Αυστραλίας.

Την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στον Χάρη Νικολαΐδη υπόσχεται και η κυβέρνηση της Βικτωρίας, αφού ο Χάρης είναι μόνιμος κάτοικος Μελβούρνης. Ο αναπληρωτής πολιτειακός πρωθυπουργός, Ρομπ Χαλς, δήλωνε, προχθές, ότι η κυβέρνηση Μπράμπι θα προσφέρει κάθε δυνατή υπηρεσία στην οικογένεια προκειμένου να επιτύχει την αποφυλάκιση του ομογενούς.

Στενά παρακολουθούν την υπόθεση και μαζικοί φορείς της ομογένειας. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τη Δυτική Αυστραλία, η υπόθεση του Χάρη Νικολαΐδη θα είναι ένα από τα βασικά θέμα στην ημερήσια διάταξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κυπριακής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας, που διεξάγεται αύριο στην Πέρθη. Στον ομογενειακό χώρο πληθαίνουν οι φωνές για μποϋκοτάζ της Ταϊλάνδης από όλους τους ομογενείς, αν δεν αποφυλακιστεί άμεσα ο Χάρης Νικολαϊδης.

Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής γερουσιαστής, Νίκος Ξενοφών, καλεί την κυβέρνηση της Αυστραλίας να πιέσει για την απελευθέρωση του. "Δεν ήθελε να προσβάλει τη μοναρχία. Ζήτησε συγγνώμη και τώρα είναι χρέος της Αυστραλίας να επιτύχει την απελευθέρωσή του", δήλωσε ο ανεξάρτητος γερουσιαστής.

13 σχόλια:

gregory είπε...

ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ??

gregory είπε...

οκ το βρηκα ..

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

να σαι καλά ρε ΓΡΗΓΟΡΗ !!!είσαι παλικάρι ρε !!!

καλή σου μέρα

ειρήνη είπε...

μαζί σου!!

fractal είπε...

Καλό μεσημέρι ΠΕΡΙΠΛΟΥ. θα περάσω να αφήσω την υπογραφή.

Marianthi Christofidou είπε...

Από τη στιγμή που άκουσα την ιστορία του Χάρη πραγματικά έχω συγκλονιστεί. Εννοείται ότι πρέπει όλοι να υπογράψουμε αυξάνοντας τις πιθανότητες απελευθέρωσης ενός... δικού μας ανθρώπου.

roadartist είπε...

...να είσαι καλά Περίπλους, πάω να υπογράψω, και ευχαριστώ πολύ που μου έδωσες την ευκαιρία να το βρω.. Το έβλεπα στην τηλεόραση και δεν είχε τύχει να δω που πρέπει να υπογράψω..

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

ειρηνη

fractal

Manani Pitsidou

roadartist


Παιδιά νά είστε καλά

άπλα χρειάζονται εκατό χιλιάδες υπογραφές και έχουν μαζευτεί μόνο
8700
Η κάθε υπογραφή έχει πολύ μεγαλύτερη αξία απ' ότι φαντάζεστε. Τη στιγμή αυτή έχουν συγκεντρωθεί 8.759 υπογραφές απ' όλο τον κόσμο. Ο στόχος είναι 100.000! Όταν συγκεντρωθούν, θα χρησιμεύσουν σαν μοχλός πίεσης στον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας, κύριο Στίβεν Σμιθ και γενικότερα στην Αυστραλιανή κυβέρνηση για να ενεργήσει, ώστε να του απονεμηθεί χάρις από το βασιλιά.

Υπογραφές στο bringharryhome.com, που έχει δημιουργηθεί από την οικογένεια του Χάρη και πουθενά αλλού. Οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα έχει δημιουργηθεί από αγνώστους και για άλλα συμφέροντα.

Ένας Έλληνας βρίσκεται αλυσοδεμένος στα μπουντρούμια μιας τριτοκοσμικής χώρας.
Η σωματική και ψυχική του υγεία κινδυνεύει άμεσα.
Ένας δικός μας άνθρωπος έχει την ανάγκη μας.
Όλοι στο πλευρό του Χάρη!

Έχει την ανάγκη μας για να επιβιώσει!

Roadartist είπε...

Αντιγραφω και το στελνω σε εμαιλς με τη πρωτη ευκαιρια φιλια

Greek Rider είπε...

Μια απίστευτη τραγωδία. Θα πρέπει όλος ο κόσμος να κινητοποιηθεί ενάντια σε αυτή την αθλιότητα.

Unknown είπε...

οχι μονο υπογραφες αλλα και χιλιαδες κραυγες μαζι.μεχρι ολα τα κελια να γκρμιστουν και οι σημερινοι δικτατορες να θαφτουν κατω απο αυτα.λευτερια στο χαρη και σε ολους

ΕΥΟΙ! είπε...

η ελεεινή φουσκάλα της μοναρχίας
και ο ηρωικός (πάλι!) έλληνας
που βρέθηκε στο δρόμο της!
πάω για υπογραφή

λιμανάκι είπε...

Δεν το είχα ακούσει...

Ναι...να υπογράψουμε