Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

ΑΓΡΟΤΕΣ.. ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ..ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ



Το μεγαλύτερο πρόβλημα των αγροτών δεν είναι αυτή τη στιγμή που ΜΙΛΑΜΕ τα λίγα ευρουλάκια .Το πρόβλημα εστιάζεται στην ΚΑΠ δηλαδή στην
κοινή αγροτική πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης που έχει θεσπιστεί το 1958 στην διάσκεψη της Στρέσας της ΙΤΑΛΙΑΣ και σκοπό είχε την εξασφάλιση της διατροφικής ασφάλειας στην ΕΥΡΩΠΗ.
Το ζητούμενο ήταν να εξασφαλίσουν σταθερές τιμές στα αγροτικά προϊόντα σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο ώστε να υπάρχει το κίνητρο της παραγωγής .
Για κάθε προϊόν ξεχωριστά δημιουργήθηκε η ΚΟΑ δηλαδή κοινές οργανώσεις στην αγορά..
Το ζητούμενο ήταν να δοθεί βάρος στην εσωτερική παραγωγή κάθε χώρας και επιβλήθηκε ένα σύστημα δασμών στα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα .
Απο το 1970 άρχισε η δυσλειτουργία του συστήματος λόγω συσσώρευσης πλεονάζοντος που έπρεπε να πωληθούν με εξαγωγικές επιδοτήσεις οι οποίες έκαναν αρκετά πλούσιους αρκετούς χοντρεμπόρους. Από το 1980 μέχρι το 1990οξυνθηκε η κρίση. Από το 2000 και μετά έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η δημιουργία ομάδων παραγωγών επιδοτούμενων από την ΕΟΚ για βελτίωση παραγωγής ανταγωνισμό κτλ ..Τα λεφτά λοιπόν μάγκες αυτά φαγώθηκαν από τους παρακαθήμενους των υπουργείων και δεν φτάσανε ποτέ στον κόσμο. Ειδικά στην Κρήτη δεν έχει γίνει ούτε μια oμάδα παραγωγών που να παράγει το προϊόν της να το συσκευάζει και να το πουλάει χωρίς μεσάζοντες.
Άπλα οι ενώσεις του κάθε νομού ανάλαβαν να παίξουν υποτίθεται τον ρόλο αυτό. Μα.. το γνωρίζουν καλά όλοι ότι οι ενώσεις λειτουργούν χειρότερα από τους ιδιώτες. Και δε φτάνει αυτό άλλα παίζουν και το παιγνίδι των κομμάτων εξουσίας, δηλαδή εγκλωβίζουν τον κόσμο με το να τον χρεώνουν για ζωοτροφές λιπάσματα και άλλα, έτσι που στο τέλος δίδουν οι αγροτοπατέρες και οι πρόεδροι των ενώσεων σταυρωμένα τα ψηφοδέλτια στους άμοιρους και μή πολιτικοποιημένους αγρότες, εκβιάζοντας τους ότι θα χάσουν τις παροχές τους από τις ενώσεις αν δε ψηφίσουν τον πολιτικό της επιλογής τους.. Αυτά που σας λέω δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα πω και επωνύμως και δε φοβάμαι ούτε σκιάζομαι κανένα..
ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ και Η ΝΔ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ .
Σήμερα οι αγρότες διεκδικούν πινάκιο φακής νομίζοντας ότι θα παρατείνουν τον επερχόμενο θάνατο τους..
50 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ είναι 20 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΚΙΛΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ..10 λεπτά το κιλό στα σταφύλια και άλλα τόσα στα κηπευτικά . Δεν κατάλαβαν οι αγρότες μας πως χρησιμοποιούν τα συνδικάτα σαν φαρέτρα μεταπήδησης στην πολιτική εξουσία κάποιοι αγροτοπατέρες που τους ελέγχουν τόσα χρόνια .
Δεν είμαι αρνητικός στις κινητοποιήσεις που γίνονται ούτε και λέω πως δεν έχουν δίκιο να διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους οι αγρότες ..Απλά κατεβαίνουν δίχως ουσιαστικά αιτήματα τώρα που υπάρχουν νομίζω αρκετά και ζητάνε την λύση πριν τον θάνατο του αγρότη .ΠΧ η αναθεώρηση της ΚΑΠ.. H δημιουργία νέων μορφών ομάδων παραγωγών που θα προστατεύει τους ίδιους άλλα και τον καταναλωτή από τους μεσάζοντες και τα κομματόσκυλο που καπηλεύονται τον κόπο του οι μεν... και οι δε προς άγρα ψήφων χωρίς ουσιαστική στήριξη.. Αναδιάρθρωσή καλλιεργειών που να αποδίδουν στον αγρότη εισοδήματα που να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς.
H αμπελουργία πέθανε επειδή κάποιοι καπηλεύτηκαν τις επιδοτήσεις και έφεραν προβληματικά και άρρωστες και μη παραγωγικές ποικιλίες από το εξωτερικό [τα αμερικάνικα που λέμε και σε 6 χρόνια ξεράθηκαν από φυλλοξήρα όπως και τα παλιά ] και κανείς δεν βρέθηκε ένοχος γι’αυτό ..πάλι οι παραγωγοί ήταν τα θύματα ..
Η ελιά τώρα… παιδιά .1.80 το κιλό το λάδι πωλείτε από εμάς στις ενώσεις και στους εμπόρους. Κόστος παραγωγής έχει 2.30 το κιλό.
Στα ράφια των σούπερ μάρκετ φτάνει τα 5-6 ευρώ το κιλό .
ΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ που δημιουργούνται απο τις διαφορές αυτές και ποιες είναι οι ευθύνες των ενώσεων που συσκευάζει το λάδι;;;
Που είναι το υπουργείο τροφίμων να τα ελέγξει όλα αυτά ;;
Γιατί ''κύριοι''δώσατε 28 δις στους τραπεζίτες που σαν άλλοι λήσταρχοι ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΝΤΑΒΕΛΗΔΕΣ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΜΟΧΘΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ.. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΔΩΣΑΤΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ;;;;;;

ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ''ΚΥΡΙΟΙ'' ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ...ΔΕ ΣΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ... ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ...

ΛΑΘΟΣ ''ΚΥΡΙΟΙ''

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ...

ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ!!!

ΣΤΗΡΊZΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ..

Ο φασισμός του Μαρκογιαννάκη δεν θα περάσει ..σας αφήνω πάω Ηράκλειο και μετά Αθήνα δίπλα στα αδέλφια που αγωνίζονται

Γειά σας

PERIPLOYS

17 σχόλια:

γιωργος είπε...

ρε συ ΠΕΡΙΠΛΟΥ ηρεμησε λιγο γιατι θα παθεις κανενα εγκεφαλικο...εχεις και παιδια ρε γαμωτο..μυγα σε τσιμπισε?
ηρεμησε ρε φιλε..σε παρακαλω..ολα θα πανε καλα...

Clandestino είπε...

Θα φάει καλά ο Μαρκογιαννάκης...

busy bee είπε...

Γιώργη Κάππα, πες τουτα, γιατί και εμένα έτσι μου φαίνεται όπως τον ακούω, μην μας πάθει τίποτα!
Περίπλους φίλε, ψυχραιμία!
Δεν θα κάνουμε δα και την επανάσταση, μόνο δυο- τρείς...πολύ εύκολα φορτίζεσαι!
Αγάλι -αγάλι γίνεται η αγγουρίδα μέλι!

Γεφυριστές είπε...

Τι έγινε ρε συντρόφια, Γιώργη και Μάνο, αφήστε μας και λίγο να επαναστατήσουμε.. .δεν μας πήρανε και τα χρόνια..
Περίπλου ενημερωτικότατο το άρθρο!
Να ΄σαι καλά

Ευαγγελία Πατεράκη είπε...

Γειά σου σύντροφε!!!

Unknown είπε...

Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου αλλά οιβουλευτές του ΠΑ.ΣΟΚ και της ΝΔ που πήγαν εκεί τι γύρευαν και δεν τους πήραν όλους με τους ντομάτες(κάποιοι ελάχιστοι πήγαν να βαρέσουν ένα της ΝΔ).
Το θέμα είναι απλό μερικοί αγρότες είναι Οργανωμένοι πασόκοι και το ξέροουνε καλά όσοι είναι απο την κρήτη, όμως αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να έχει τα κόμματα τα 2 μεγάλα απο πίσω τους αλλά πρέπει να είναι ενωτικό και ενάντιο σε εκείνους που τους κοροιδεύουνε.

Δεν είναι θέμα δεξιάς και αριστεράς, το σύνθημα των αναρχικών είναι ένα
Ούτε Δεξιά, ούτε Αριστερά ίδια είναι τα αφεντικά.

Πρέπει να αλλάξει φίλε μου ριζικά ο τόπος και όχι οι κυβερνήσεις.

Ηρέμησε μην πάθεις τίποτα.

http://www.youtube.com/watch?v=3qvWYmmXDBA

ΥΓ
Ο Μαρκογιαννάκης είναι γρόθος και αυτός έδωσε εντολή να πέσει ξύλο.

γιωργος είπε...

Αδερφι ηρεμησε..οτα σε ακουσα στο τηλεφωνο νομισα πως επαθες εγκεφαλικο...μη στεναχωριεσαι..ολα θα πανε αριστερα..ρε συ αμα παθεις τιποτα ποιος θα μου βαζει να πινω ρακες?σκεψου το και αυτο..για συνελθε..θες να αφησεις στους πεντε δρομους την οικογενεια σου?
παρε με τηλεφωνο αν δεν νοιωθεις καλα να ερθω να σε παω οπου θελεις...ηρεμα αγορι μου..

Ψαράκης Κ. είπε...

πιστεύω οτι αυτή η μεγάλη σιωπή της κοινωνίας και η ανοχή της , απο τη μεταπολίτευση και μετά, που εγώ μάλλον σαν μεγαλοψυχία την ερμηνεύω και όχι σαν χαζομάρα όπως την προσλαμβάνουν οι πολιτικοί έχει λήξει!
πριν λίγο τα δεκαεξέχρονα, τώρα οι αγρότες, σε λίγο οι οικοδόμοι... τι θα κάμετε κύριοι πολιτευτές αν κατεβούν όλοι μαζύ?
ως πότε θα κρίβεστε πίσω απο τα Ματ ?
ή μήπως νομίζετε οτι αυτοί που ειναι τώρα στο λιμάνι του πειραιά δε ρίχνουν ότι ώρα θέλουν και σας και τα ματ στη θάλασσα.
δε θένε να το κάμουν αλλιώς νομίζετε οτι θα επέτρεπαν να τους ψεκάζετε λες και ειναι μύγες?
δε κατέχω γή...

fractal είπε...

PERIPLOY Άκου λίγο τους φίλους σου. Αγώνας ΝΑΙ αλλά χωρίς παρορμησεις και παθη. Νηφάλια και σταθερή πίεση.
Ο Γιώργης Κάππα ακούγεται να σε σκέπτετε και να σε αγαπάει..

Νατασα είπε...

Σιγά μην έχανες τον φραμπαλά εσύ

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

καλημέρα παιδιά !!!!!!!!!!!

Τελικά το σύνθημα είναι ένα ..
Αποτοξίνωση από τους πολιτικούς και τα κόμματα που διαφεντεύουν τη ζωή μας .
Ενεργός πολίτης είναι ο ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ πολίτης και όχι τα κομματόσκυλα ..
Ελπίζω μόνο μάγκες επειδή οι εκλογές είναι κοντά να μην πέσουν οι αγρότες οι εργάτες και οι μικρομεσαίοι στην λήθη και τους καταπιεί αυτούς και τα οράματα τους[που μάλλον αυτό θα γίνει ] ...Τώρα ποια οράματα ...άστο μέγα θέμα..
Σοφή η ρήση του ΝΤΙΝΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ..Τα προβατάκια
απήργησαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες σφαγής ...

ποιώ - ελένη είπε...

φίλε περίπλου
Καλός ο αγώνας
και συντάσσομαι
Οι Κρήτες εμπαίζονται
Η υπερηφάνια δεν προσκυνά
Επουδενί
Δύναμη φίλε
Είμαστε

gregory είπε...

τωρα που σε διαβαζω εχεις γυρηση πισω μαλον.......γεματος ευρω...και μπολικο ...κλαμα..και με μερικους ...μωλοπες...ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΤΕ...

saltatempo είπε...

Η κοινωνία δεν αλλάζει με δημοσκοπήσεις ούτε καν με εκλογές,
αλλαγές με εξουσιοδοτήσει σε κάποιο κόμμα χωρίς συμμετοχή
είναι σαν να δίνεις ανοιχτή επιταγή και μάλιστα σε καιρό κρίσεις.
Τελικά για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλεία πολύ.

καλησπέρα Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

periploys
κράτα γερά και μην αλλάξεις τίποτα. Στην ειλικρίνεια, την κοινωνική ευαισθησία στην αυτοκριτική και στον έρωτα. εκεί πρέπει να δωθεί βάση για να γίνει καλύτερος ο κόσμος.
τα λέμε

Unknown είπε...

Σοφή η ρήση του Χριστιανόπουλου και ως σοφία, αενάως επαναλαμβάνεται διότι υπάρχουν τα τσοπανόσκυλα, ω συγνώμη, τα κομματόσκυλα.
Γιατί δεν τα πετάμε έξω;;;

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

ΑΓΩΝΑΣ για ΓΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ερχόμαστε απ’ το παρελθόν κι ονειρευόμαστε το μέλλον, καλύτερο. Είμαστε η σπορά του Μαρίνου Αντύπα. Μείναμε στη γη, να καλλιεργήσουμε με την γνώση των παλαιότερων, προσφέροντας για λίπασμα στην γη μας πρώτα απ’ όλα τον ιδρώτα μας και το αίμα μας. Προσφέρουμε και παράγουμε την τροφή στο λαό μας, εισπράττοντας αδιάκοπα την περιφρόνηση, την ανέχεια, την ερήμωση, την απογοήτευση.

Δεκαετίες ρημάζουν τα χωριά, εγκαταλείποντας τα χωράφια, θάβουν τις προαιώνιες σχέσεις της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας που στήριζαν τις κοινότητες. Διέλυσαν τον υγιή συνεργατισμό, κατέστρεψαν τις παραδόσεις μας και διέδωσαν τον λούμπεν πολιτισμό της γκλαμουριάς της νύχτας, της μπάλας και της ρουφιανιάς.

Ένα σύστημα παγκόσμιο έχει αποφασίσει να ξεμπερδεύει με την αγροτιά, όπως την ξέραμε πριν πολλά χρόνια. Αυτό το σύστημα, και στην Ελλάδα και παντού, έχει αναλάβει να συρρικνώσει τον αγροτικό πληθυσμό, να συνθλίψει τον μικρό αγρότη, να εξαλείψει την οικιακή αγροτική οικονομία, να μην επιτρέψει την αυτάρκεια ούτε στα πιο στοιχειώδη αγαθά της φύσης. Η ντόπια και παγκόσμια εξουσία με τους μηχανισμούς της (Κυβερνήσεις, Ε.Ε., Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, Τροφίμων, Πολυεθνικές Αγροτοεφοδίων και Μεταλλαγμένων, Μεγαλέμποροι και μεγαλοδιακινητές τροφής) κατάφεραν να οδηγήσουν τις αγροτικές οικονομίες σε ελεγχόμενα αδιέξοδα με προκαθορισμένες συνέπειες. Επιδοτούμενη γεωργία, πλεονασματικά προϊόντα, απορύθμιση των ίδιων των νόμων τους της ελεύθερης αγοράς με την προσφορά και ζήτηση να μην συναντώνται ποτέ, ασφυκτική εξάρτηση των αγροτών από τις εισροές, δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής και μείωση του αγροτικού εισοδήματος, εξαθλίωση της υπαίθρου, φτώχεια και πείνα στα 2/3 του πλανήτη.

Το τελικό σχέδιο όμως των Κυβερνήσεων και των Πολυεθνικών ελίτ της Οικονομίας και της Διαχείρισης είναι γνωστό. Δημιουργώντας την Παγκόσμια Οικονομική και Διατροφική κρίση, επιταχύνοντας την Περιβαλλοντική Καταστροφή, θα ‘ρθουν στην συνέχεια ως “σωτήρες”, επιβάλλοντας παντού “δημοκρατίες εκτάκτου ανάγκης”, με περιστολή ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ορίζοντας αυστηρά τα όρια της ανθρώπινης ζωής, με κύριο μέλημα την απόλυτη βιομηχανοποίηση της παραγωγής τροφής, με την επιβολή της βιοτεχνολογίας (μεταλλαγμένα, νανοτρόφιμα κ.λ.π.) και την υπερμεγέθυνση της αγροτικής μονάδας (τεράστια αγροκτήματα, ελεγχόμενα από εταιρείες ή λίγους τσιφλικάδες), αλλά και επιβάλλοντας εναρμονισμένες με τις επιδιώξεις τους διατροφικές συνήθειες στους υπηκόους τους, στο πνεύμα της όλο και μεγαλύτερης αστικοποίησης των πληθυσμών.

Για την επιδίωξη των στόχων του, το πλέγμα εξουσιών που κυβερνά τις ζωές μας φροντίζει αρκετά χρόνια έως τώρα, να διατηρεί διαιρεμένο τον αγροτικό κόσμο, σε κομματικά μαγαζιά, σε ξεχωριστά μαντριά, με βοσκούς τους βολεμένους αγροτοπατέρες. Το μαντρί το μεγάλο, όμως, είναι ένα και επειδή η αξιοπρέπεια και η αντίληψη θα πεθάνουν τελευταία στο ανθρώπινο είδος, έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητό το παιχνίδι των αφεντάδων μας.

Κατεβαίνουμε στα μπλόκα πολλοί από μας που σκέφτονται έτσι, ενωμένοι με τα αδέρφια μας αγρότες, καλώντας όλους στους δίκαιους αγώνες μας.

Τα απαιτήματα μας είναι:

- Η εγγύηση του αγροτικού εισοδήματος σ’ όλη την Επικράτεια.

- Η επιστροφή του 15% ΦΠΑ στους αγρότες.

- Η διαγραφή όλων των χρεών των αγροτών στην ΑΤΕ και το πάγωμα των πλειστηριασμών των περιουσιακών τους στοιχείων.

- Η άμεση, σοβαρή (και όχι ψίχουλα) οικονομική ενίσχυση των μικρομεσαίων πρωτίστως και κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

- Η άμεση αποζημίωση απ’ τον ΕΛΓΑ όλων των πληγέντων παραγωγών το τελευταίο διάστημα.

Οι υποσχέσεις μας είναι:

- Να μην επιτρέψουμε να αποσαθρώσουν άλλο την ύπαιθρο.

- Να αγωνιστούμε για έναν υγιή συνεργατισμό, δημιουργώντας νέες ισχυρές, διεκδικητικές, διεπαγγελματικές ενώσεις, χωρίς κρατικοδίαιτους κι επιδοτούμενους εκπροσώπους, εφαρμόζοντας αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

- Να επιδιώξουμε την αυτοεκπαίδευση μας στις εναλλακτικές, φιλικές προς το Περιβάλλον, σύγχρονες γεωργικές μεθόδους, αντλώντας και από την παράδοση τις χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή ποιοτικών- καθαρών αγροτικών προϊόντων.

- Να συνεισφέρουμε στην οργάνωση ινστιτούτων εκπαίδευσης και έρευνας μιας αειφόρου γεωπονικής επιστήμης. Στην επιδίωξη της ορθολογικής χρήσης των υδάτινων πόρων και τις συντονισμένης κοινωνικής διαχείρισης των αποθεμάτων των υδρολογικών λεκανών. Στη διάδοση της Βιολογικής και Ολοκληρωμένης Γεωργίας και όλων των φυσικών και παραδοσιακών μεθόδων καλλιέργειας που βασίζονται στην ελαχιστοποίηση των εισροών (χρήση χημικών αγροτοεφοδίων). Στο γενικευμένο μποϊκοτάζ, στην χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (μεταλλαγμένα).

Δεσμευόμαστε:

- Ν’ αγωνιστούμε για την προστασία της μάνας Φύσης, για έναν καθαρότερο Πλανήτη χωρίς χημικά.

- Να συνεισφέρουμε στην οριζόντια διαχείριση της ζωής μας, χωρίς πάτρωνες κι αφεντικά, συνοργανώνοντας την παραγωγική διαδικασία, με τις ίδιες κοινωνικές δυνάμεις (πραγματική κοινωνική αυτοδιοίκηση, ενώσεις καταναλωτών, ινστιτούτα γεωτεχνικών επιστημών και διατροφικών επιστημών), δηλαδή με τον κοινωνικό ιστό που θα ορίζει και τις πραγματικές ανάγκες για υγεία και διατροφή και για τον τελευταίο πολίτη σ’ αυτόν τον κόσμο, χωρίς εμπόρους, μεσάζοντες εκμεταλλευτές.

Για μια αγροτιά υπερήφανη σε μια κοινωνία αυτοδιαχειριζόμενη και αυτοκυβέρνητη, κατεβαίνουμε στα μπλόκα.

Σύντροφοι αγρότες, μπλόκα ανοιχτά για το λαό, όχι για το Κράτος, ελεύθερα διόδια, μοίρασμα προϊόντων και φυλλαδίων. Η κοινωνία μαζί μας και όχι εναντίον μας. Καταλήψεις σε Εφορίες, Αγροτικές Τράπεζες, Νομαρχίες, Διευθύνσεις Γεωργίας, Λαϊκές Συνελεύσεις στα μπλόκα, αλλά και στα χωριά και τις πόλεις, με συμμετοχή της ντόπιας κοινωνίας και των εξεγερμένων του Δεκέμβρη.

Για τον δίκαιο Αναδασμό της Γης και την Κοινοτική χωρίς χημικά Γεωργία, Αγώνας για Γη και Ελευθερία.